Betaald werk goed voor lichaam en geest: wie gelooft dat?

Werkdruk, stress en burn-out mogen dan al historische hoogten bereiken, toch vindt een massale meerderheid van deelnemers aan een survey van het National Centre for Social Research (NatCen) dat betaald werk goed is voor de fysieke en mentale gezondheid. Hoezo?

Hybride werken: de tijd is rijp om te praten

Een meerderheid van de werknemers voelt zich op haar gemak om de leidinggevende te praten over afstandswerk. Dat leren we uit een studie van onafhankelijke denktank The Work Foundation (Lancaster University) en het Chartered Management Institute (CMI). Effectief praten over de kwestie helpt zowel de werkgever als de werknemer.

Italië verplicht overal coronapas op het werk

Stapsgewijs voert de Italiaanse regering steeds verder gaande wettelijke werkregels in voor de strijd tegen corona. Zij volgt het adagium van keizer Augustus, festina lente, ‘haast je langzaam’. Zo is ze al veel verder gevorderd dan de andere Europese landen. Sinds 15 oktober is een algemeen verplichte coronapas ingevoerd. Een goed voorbeeld voor de Belgische regeringen?

Nederland: hogere loonafspraken in cao’s

De in september in Nederland gemaakte loonafspraken zijn met een gemiddelde van 2,4 procent de hoogste sinds de coronapandemie en -maatregelen een rol spelen in het arbeidsvoorwaardenoverleg. Het aantal nieuw afgesproken cao’s was in de afgelopen maand 17, een normaal aantal. Dat meldt AWVN, de belangrijkste werkgeversorganisatie.

Dirk Van de Velde wordt HR-directeur bij AZ Delta

Na ruim 10 jaar bij AZ Damiaan (Oostende) trekt Dirk Van de Velde als HR-directeur naar AZ Delta (Roeselare). Van de Velde studeerde Psychologische Wetenschappen (UGent, 1984) en is master HRM (Vlerick, 2000). Hij ging van start bij Quick Restaurants in 1985. Hij voerde er verscheidene functies uit en stopte 16 jaar later als HR-manager. Later was hij HR-manager bij Randstad Professionals (2001-2004) en Alken-Maes (2004-2011).

Voorzichtigheid geboden bij weigering SWT in kader van collectief ontslag

In een recent arrest heeft het Arbeidshof van Brussel zich uitgesproken over enkele vorderingen van een werknemer die SWT had geweigerd in het kader van een collectief ontslag. Het Arbeidshof oordeelde dat de intentie van de sociale partners om werknemers die recht hadden op SWT van bepaalde andere voordelen, zoals bepaald in een ondernemings-cao, uit te sluiten duidelijk was en dat er geen sprake was van leeftijdsdiscriminatie. De werknemer in kwestie heeft dus geen recht op bijkomende vergoedingen naast de opzeggingsvergoeding.

Fons Leroy Blogt: Slakkengang

Ik weet niet hoe het zat met uw tuin tijdens de voorbije natte zomer, maar de onze werd druk bezocht door enkele tientallen naaktslakken. Die kropen met een tergende traagheid en categorieke koppigheid doorheen de gewassen van onze tuin. Helaas bespeuren we niet alleen dergelijke naaktslakken in de natuur, maar ook op de arbeidsmarkt. Politieke overheden en sociale partners gedragen zich als naaktslakken wanneer het gaat over de aanpak van de krapte op de arbeidsmarkt.

Kris Wauman HR Lead Benelux & Nordics.

Nauwelijks een jaar nadat hij aantrad bij Orange Business Services als HR Lead Benelux, promoveert Kris Wauman tot HR Lead Benelux & Nordics. Wauman is master Rechten en Criminologie (UGent, 2001) en behaalde ook een master Comp & Ben Management (Vlerick, 2009). Hij bezette steeds hogere HR-functies bij achtereenvolgens Campbell Soup Company, Unilever, Medialaan en Microsoft Belux.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Internationaal Werk. Aanwerving en arbeidsmigratie: aandachtspunten bij aanwerving derdelander

De ‘war for talent’ bereikt een nieuw hoogtepunt en zorgt voor krapte op de arbeidsmarkt. Voor bepaalde beroepen wordt het steeds moeilijker om geschikte profielen te vinden op de Europese markt. Ondernemingen kunnen uiteraard ook buiten de Europese Unie op zoek gaan naar geschikte arbeidskrachten, maar welke aandachtspunten moeten zij in acht nemen bij aanwerving van een derdelander?

HR Square Seminarie: Een nieuwe kijk op mobiliteit

De tijd van een bedrijfsparking met alleen maar dieselbedrijfswagens ligt achter ons. Maatschappelijk en ecologisch is het niet langer acceptabel alléén maar auto’s met klassieke verbrandingsmotoren als bedrijfswagen aan te bieden. Bovendien verplicht de overheid ons om over te schakelen naar elektrische mobiliteit, en dwingen de files ons om een nieuwe kijk op mobiliteit te ontwikkelen.