Valerie Thoen VOLT Projectmedewerker Stad Dendermonde

Valerie Thoen verliet na ruim vier jaar Kinepolis, waar zij International Human Capital Director was, om zich als freelance te vestigen. Thoen is master Internationale Politiek (UGent, 1996). Zij was HR Manager bij Partena Ziekenfonds van 2003 tot 2012 en HR Director bij Flexpack van 2012 tot 2016. Bij de Stad Dendermonde zet zij nu mee haar schouders onder het veranderingsproject VOLT, dat aan een nieuwe arbeidsorganisatie werkt.

An Vandenberghe HR Director d’Arta

An Vandenberghe is sinds augustus HR Director bij de Ardooise vriesversproducent d’Alta, een internationaal actief familiebedrijf met ruim 900 medewerkers. Vandenberghe begon haar carrière in HR bij de Vlaamse Overheid (2006-2013) en werd daarna HR Manager bij het West-Vlaamse Braem (tweedehandsvrachtwagens en -machines en alles wat er bijhoort).

Ann Cattelain nieuwe CEO van Federgon

Op 1 oktober 2020 geeft Herwig Muyldermans als CEO van Federgon de fakkel door aan Ann Cattelain, tot nu Legal Director bij de federatie van de HR-dienstverleners. Herwig Muyldermans werd CEO bij Federgon in januari 1990. Tijdens zijn loopbaan zette hij mee zijn schouders onder de verdere uitbouw van de uitzendsector en zorgde hij ervoor dat de HR-dienstverleners een belangrijke stem kregen in het arbeidsmarktdebat. In 2004 stond Muyldermans ook mee aan de wieg van het populaire systeem van de dienstencheques. “Een van de belangrijkste en meest succesvolle tewerkstellingsmaatregelen van de laatste decennia”, zegt Muyldermans hierover.

Feedback is nodig, maar in de juiste dosis

Doctor Katleen Vandist promoveerde aan de Vrije Universiteit Brussel en KU Leuven met onderzoek naar hoe het leren van mensen kan verbeterd worden. Hoeveel feedback is nodig en wanneer moet de feedback gegeven worden?

Ambitieus charter zet werknemer centraal in het nieuwe normaal

Covid-19 heeft de werkplek en mobiliteit voorgoed veranderd. De Lijn, Antwerp Management School en Jobat lanceren een ambitieus charter voor organisaties om de mens centraal te plaatsen in het nieuwe normaal van ‘hybride werken’ en ‘slimme mobiliteit’.

Corona zorgt voor opmerkelijke stilstand op arbeidsmarkt: minder contracten stopgezet en minder nieuwe vaste contracten afgesloten

De coronacrisis heeft voor een opmerkelijke stilstand op de arbeidsmarkt gezorgd. Sinds de lockdown werden er tot 15 procent minder arbeidscontracten van onbepaalde duur beëindigd in België. Er werden ook tot 41 procent minder nieuwe contracten voor een job afgesloten. Dat stelt HR-dienstenbedrijf Acerta vast op basis van cijfers bij meer dan 40.000 werkgevers. Nog een opvallende trendbreuk: in de lockdown kwam een ontslag er vaker op initiatief van de werkgever. Voordien waren het vooral medewerkers die de beslissing namen om zelf op te stappen.

Langdurige afwezigheid boomt, kort absenteïsme schijnbaar teruggedrongen.

Het langdurig absenteïsme (langer dan een jaar) bereikte in België een ongezien record tijdens de eerste helft van 2020. Dat blijkt uit een studie van HR-dienstverlener Securex bij 25.000 werkgevers en iets minder dan 190.000 werknemers over de evolutie van absenteïsme door ziekte en privéongevallen tijdens de eerste zes maanden van 2020. Het kort absenteïsme (korter dan een maand) is sterk afgenomen. Het is een artificiële daling, veroorzaakt door het systeem van tijdelijke werkloosheid.

Kostenvergoeding voor telewerk of huisarbeid: een groot verschil!

Thuiswerk brengt onvermijdelijk kosten met zich mee. Denk maar aan internet en telefoon, verwarming en elektriciteit, printkosten enz. Indien dit thuiswerk als ‘huisarbeid’ wordt gekwalificeerd en er geen schriftelijke afspraken werden gemaakt m.b.t. de vergoeding van kosten, is de werkgever een forfaitaire kostenvergoeding van 10 procent van het loon verschuldigd (tenzij de werknemer kan aantonen dat de werkelijke kosten hoger zijn). Het is dus niet onbelangrijk te weten of thuiswerkend personeel als ‘huisarbeider’ kan worden beschouwd. Een arrest van het Arbeidshof van Brussel licht dit begrip en het onderscheid met telewerk toe.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Floriane Thomas HR Team Leader Keyence Corporation

Floriane Thomas promoveerde bij Keyence Corporation tot HR Team Leader. Thomas heeft een bachelor Psychologische Wetenschappen (UCL) en een bachelor HRM (HENNALUX, 2013). Zij startte in rekrutering, maar werd al snel HR Officer bij Space Applications Services. Sinds begin 2017 werkt Thomas voor Keyence in Mechelen, eerst als HR Coordinator Belgium, daarna als HR Specialist en nu dus als HR Team Lead. De onderneming is een dochter van het Japanse Keyence Corporation, een technologiebedrijf.

Wat doet een lockdown met het brein van uw werknemers?

Het lijkt vandaag onwaarschijnlijk dat er nog complete lockdown komt, maar morgen kan dat alweer anders zijn. Er zijn wel tekenen dat er de volgende maanden wel lokale, regionale of bedrijfslockdowns kunnen komen. Dat is verontrustend. Sociale isolatie (en het werken binnen die context) brengt bij een substantieel deel van uw medewerkers (en misschien ook bij uzelf) ernstige gezondheidsschade toe.