Diversiteit aan de top? Zwijg erover tegen beleggers!

Bedrijven die vrouwen benoemen in de raad van bestuur worden daarvoor gestraft op de beurs. De waarde van het bedrijf wordt gedurende twee jaar lager ingeschat, reveleert nieuw onderzoek bij 1644 beursgenoteerde bedrijven door de Franse business school Insead. De lagere beurswaarde heeft niets te maken met de prestaties van het bedrijf of de kunde van de topvrouwen, maar alles met de beeldvorming bij aandeelhouders.

Gig-werknemers voelen zich eenzaam en machteloos

Naarmate de gig-economie groeit, neemt ook het aantal voor- en tegenstanders toe. Volgens de optimistische visie geeft de kluseconomie werknemers de kans om zelf hun lot in handen te nemen en zou ze leiden tot meer economie. De meer pessimistische visie ziet een groter risico op precaire werkomstandigheden: gig-werknemers die vaak verstoken van menselijk contact hoppen van de ene opdracht naar de andere. Hoe zit het nu?

Minder bedienden krijgen bonus

Een op de vijf bedienden in de privésector krijgt dit jaar een bonus. Dat is ongeveer vijf procent minder dan in 2017 en 2018. Toen ontving nog een op de vier een bonus. De daling wijst erop dat de marges bij de bedrijven het voorbije jaar kleiner zijn geworden. De collectieve bonus blijft populairder dan de individuele.

“Te veel zelfvertrouwen is een probleem voor leidinggevenden”

“Het is verkeerd zelfvertrouwen en charisma talenten te noemen”, stelt Tomas Chamorro-Premuzic van University College London en Columbia University. “Want daardoor kunnen narcisten en psychopaten veel te gemakkelijk de organisatieladder beklimmen.” De organisatiepsycholoog pleit voor meer data-gedreven selectie van leidinggevenden.

Gebrek aan verpleegkundigen en hogere sterfte in ziekenhuizen

Er is een verband tussen het aantal verpleegkundigen in hospitalisatiediensten en sterfte bij de patiënten die ze verzorgen. Onderzoek van de Universiteit Antwerpen toont aan dat bij een hoger aantal verpleegkundigen op hospitalisatiediensten er minder patiënten onverwacht overlijden.

Ook werknemer mag niet talmen bij inroepen dringende reden

Een werknemer meende verbaal en fysiek te zijn aangevallen door zijn werkgever. De feiten zouden zich hebben voorgedaan op een vrijdag in de late namiddag. Zij werden door de werknemer ingeroepen als een ernstige tekortkoming in hoofde van de werkgever… de volgende donderdag, bijna een week later. Laattijdig? De werknemer geloofde van niet en had hiervoor een interessante verklaring. De arbeidsrechtbank moest oordelen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen