Het percentage niet-gepresteerde uren bij werknemers wegens langdurige ziekte blijft stijgen. In de gezondheids- en welzijnssector is de uitval het grootst met een percentage van 9,95 procent. De sterkste stijging wordt waargenomen in thuishulpdiensten, waar het aantal niet-gepresteerde uren tussen 2016 en 2021 verdubbelde.
Het lijkt het verhaal van de dweil en de kraan. De vraag naar retentie van uw kerntalent houdt wellicht ook ù als HR-professional bezig. Ondanks de statistieken, die aantonen dat onze Vlaamse verloopcijfers op een historisch dieptepunt liggen én we inmiddels weten dat de Great Resignation uit de Verenigde Staten zich in onze contreien (voorlopig?) niet doorzet, toch ervaren we dit anders. Voor welbepaalde profielen alsook talent tot 45 jaar, is de arbeidskrapte en de slag om het human capital sterk voelbaar. Dat staat buiten kijf.
Een tweetal jaar geleden maakte Nick De Schamphelaire de overstap naar Meat&More. Hij startte er als HR manager voor Soft HR-divisie en is er vandaag HR-manager.
Gwendolien Desrumaux, al enkele jaren werkzaam bij Meat&More, is sinds september HR-manager bij Buurtslagers/Bon’Ap.
Het arbeidshof van Antwerpen boog zich op 4 oktober 2022 over het hoger beroep tegen een vonnis van de arbeidsrechtbank van Antwerpen van 19 november 2020. Een werkgever werd namelijk in eerste aanleg veroordeeld tot betaling van een opzeggingsvergoeding en een schadevergoeding wegens discriminatie na vermeende racistische uitspraken over een werknemer na een ontslag om dringende reden.
De gemiddelde leeftijd van de Belgische werknemer met een vast contract in de privésector is vandaag 38,9 jaar. Vijf jaar geleden bedroeg dat nog 43,4 jaar.
Je hebt het misschien al geprobeerd? Het is niet makkelijk om zelf een filmpje op te nemen. In plaats van zelf een film te maken, geef je er beter één cadeau.
44 procent van de Belgische werknemers noemt collega's echte vrienden. Ze voelen zich emotioneel ondersteund en bij werkgerelateerde problemen kunnen ze op elkaar rekenen. Jongeren smeden makkelijker vriendschapsbanden op de werkvloer dan hun oudere collega's.
De Europese Richtlijn 2019/1152 van het Europees Parlement en de Raad van 20 juni 2019 betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de Europese Unie (hierna “Europese Richtlijn 2019/1152”) bevat een uitbreiding van de informatieverplichtingen van werkgevers. Zo moeten werkgevers onder andere bepaalde bijkomende informatie meedelen aan werknemers die naar het buitenland worden gedetacheerd. Deze Europese Richtlijn werd intussen omgezet naar Belgisch recht en heeft een impact op de informatieverplichtingen van werkgevers, zowel bij inbound als bij outbound detacheringen.
Als HR-manager bij AZ Alma neemt Tania Boterdaele een meer strategische rol op.
Waar, in de huidige context, ligt uw HR-focus? Wat zijn de thema's waar u zich in 2023 op concentreert? HR Square organiseert een mini-enquête.

HR Top Jobs

Port of Antwerp-Bruges
ALDI België
Benelux Unie

Partner insights

Social media

Careers

Kmo’s kunnen voortaan makkelijker samen personeel aanwerven

De 'werkgeversgroepering', de mogelijkheid voor kmo’s om zich te groeperen om personeel aan te werven, bestaat al sinds het jaar 2000. Als gevolg van de strenge voorwaarden werd daar in de praktijk echter bitter weinig gebruik van gemaakt. Vandaag zijn amper vier werkgeversgroeperingen bekend, samen goed voor een 30-tal voltijdse...

Hallo, en welkom op de gloednieuwe website van HR Square!

Ben je al lid? Log dan in via de knop ‘Ledentoegang‘ en reset je wachtwoord. Zo heb je onmiddellijk toegang tot alle online artikels én het volledige archief.

Nog geen lid? Dan heb je toegang tot alle gratis online artikels. Lid worden kan via de link ‘Word lid‘.

Het HR Square-team
info@hrsquare.be

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.