Gunther Koch Chief Human Resources Officer Agfa

Gunther Koch is master Business Administration & General Management (VUB, 1991). Hij was Senior Financial Auditor bij Coopers & Lybrand (nu PwC), voor hij bij Belgacom PTS Project Consultant werd. In 2002 trad Koch aan als Senior Vice President Human Resources bij GlaxoSmithKline Biologicals en hij vervulde die functie gedurende meer dan 18 jaar. Nu is hij dus aan boord bij Agfa als Chief Human Resources Officer.

Marleen Verstraete Change Manager Aspiravi

Marleen Verstraete is master Oosterse Talen - Sinologie (KU Leuven, 1989) en evolueerde naar HR, als office manager bij Konvert Interim (van 1993 tot 1999), daarna als opleidingsadviseur bij Syntra West (tot 2006). Vervolgens was zij Development & Internal Communication Manager bij Unilin (2006-2009), HR Director bij ECS (tot 2016) en HR Manager bij Matexi (tot 2019). Daarna vervulde zij als zelfstandige opdrachten voor onder meer Groep Huyzentruyt (HR & Program Management). Nu is Verstraete Change Manager bij Aspiravi (hernieuwbare energie).

Flexibel werk aanbieden: pas ermee op

‘Werknemersgerichte flexibiliteit’ aanbieden klinkt goed voor het verleiden van nieuwkomers. Het is helemaal iets anders dan door de werkgever geëiste flexibiliteit. Verscheidene wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat minstens een deel van potentiële kandidaten dat een belangrijke factor vindt om een keuze te maken. Maar elke medaille heeft twee kanten. Een Brits onderzoek reveleert dat adverteren met mogelijkheden tot flexibiliteit ook veel waardevolle kandidaten afschrikt…

Hybride werken: het is maar het begin

Nu de aanbeveling om thuis te werken is weggevallen (in Vlaanderen en Wallonië), zullen de meeste werknemers meer dan de helft van de werkdagen opnieuw op kantoor doorbrengen. Iets meer dan zes op tien ondernemingen (60,9 procent) kiest ervoor zijn personeel minstens drie dagen per week naar kantoor te laten komen. Een op tien bedrijfsleiders zweert bij volledige aanwezigheid op het werk. Dat blijkt uit enquête bij 280 bedrijven. Nochtans staan negen op tien bedrijven positief tegenover het ‘hybride werken’. De evenwichtsoefening tussen werken op kantoor en thuiswerk heeft zijn volle potentieel nog niet bereikt, stellen experts van Acerta en KU Leuven.

Alternatieve mobiliteit bij rekrutering: het is maar een begin

Uit onderzoek van een HR-dienstverlener bij 300 Belgische werkgevers blijkt dat 61 procent van de leidinggevenden stelt dat een bedrijfswagen een belangrijke factor is bij het vinden van nieuwe werknemers. Hoewel er meer en meer alternatieven zijn, blijft een wagen als deel van het loonpakket nog steeds zeer populair.

Nieuw soort werknemer: de corona-zwijger

Als gevolg van het vele thuiswerken lieten werknemers minder spontaan van zich horen op het werk. Ook leidinggevenden hadden minder mogelijkheden om hun beslissingen informeel af te toetsen. Leidt dit tot een explosie van onuitgesproken kwesties op de werkvloer of valt dit nog mee? Onderzoekers van Antwerp Management School (AMS) vroegen het zich af en voerden onderzoek naar de impact van de pandemie op het fenomeen van werknemersstilte (‘employee silence’) en werknemersparticipatie (‘voice’).

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Katelijne Schoonjans HR Manager Belgium Royal Agrifirm Group

Na een lange carrière bij Securex start Katelijne Schoonjans een nieuw hoofdstuk als HR Manager Belgium Royal Agrifirm Group. Schoonjans is master Psychologie (UGent, 1994) en debuteerde als Junior Consultant bij Schelstraete Delacourt Associates.

Advocaat Arbeidsrecht Ann Witters start eigen business

Na een lange carrière bij Claeys & Engels start Ann Witters een nieuw hoofdstuk met haar eigen praktijk, AW LAW. Witters is master Rechten (UGent, 1991) en voegde er daarna in één moeite een master Arbeids- en Economisch Recht (UGent, 1992) en een MBA (Universiteit Antwerpen, 1992) aan toe.