Roepen en tieren op het werk: vooral de baas ondergaat

In 2022 kreeg bijna één medewerker op vijf te maken met verbale agressie op de werkvloer. Het zijn toch vooral de leidinggevenden die geroep ondergaan: meer dan een kwart geeft slachtoffer te zijn van verbaal geweld.

Marjolein Vermeer – “Vroeger zagen bedrijven vooral risico’s, nu zien ze kansen en talenten”

Mensen met autisme durven al eens verdwalen op de arbeidsmarkt. Als ze al een job vinden, hebben ze het moeilijk om die vast te houden. AutiTalent verbindt in Nederland mensen met autisme met bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar neurodivers talent. Directeur Marjolein Vermeer was het voorbije decennium getuige van een belangrijke evolutie. “De focus bij werkgevers is verschoven van de beperkingen naar de talenten van mensen met autisme.”

Wie mag thuiswerken is meer tevreden over leidinggevende

Een kleine meerderheid van de Belgen (55 procent) is tevreden met de leidinggevende. De mate van tevredenheid hangt opmerkelijk genoeg samen met het thuiswerkbeleid.

Nieuwe knelpuntberoepenlijst in het Vlaams Gewest 

Het Vlaams Gewest heeft een nieuwe knelpuntberoepenlijst gepubliceerd die op 1 september 2023 in werking is getreden. Deze lijst werd op heden nog niet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Deze nieuwe knelpuntberoepenlijst bevat 29 functies waarvoor een vlottere toegang tot de arbeidsmarkt mogelijk is.

Partnernieuws. Humind Consulting: Empowerment van culturele transformatie en organisation design

Humind consulting heeft ervaring in consultancy, ze zijn experts in HR-zaken en hebben verschillende succesvolle projecten gedaan sinds ze 4 jaar geleden zijn gestart. Ze zetten nu een belangrijke stap vooruit in het ondersteunen van organisaties en zijn gespecialiseerd in het aligneren van organisation design en cultuur met strategische goals.

Woon-werkverkeer geen reden om van werk te veranderen

De afstand is naar de werkplek blijkt geen grote drijfveer te zijn om van werk te veranderen. Althans, wanneer er een bedrijfscultuur heerst met autonomie en keuzevrijheid.

Fietsleasing populair, maar complex

Eén op de vijf biedt de optie voor een fietsleasing aan. De complexiteit van de regelgeving, en de tijd die de werkgever erin moet investeren, is voor sommigen een belemmering.

Bedrijfswagen in de plaats van opslag? Neen, dank je

Een vijfde van de Belgische werknemers wil geen bedrijfswagen als vervanging voor een salarisverhoging, bijvoorbeeld wanneer ze een promotie krijgen. Vooral oudere werknemers zijn minder geïnteresseerd.

Slechts een derde van de werkende Vlamingen wil elk jaar bijleren

Levenslang leren? Voor veel Vlamingen blijft het toch vooral een goed voornemen. Slechts 36 procent van de Vlamingen op beroepsactieve leeftijd wil elk jaar bijleren. 45 procent van de 50-plussers volgde het afgelopen jaar geen enkele opleiding.

Belgian Coast Hotels: jouw partner voor evenementen met overnachting aan de kust

Belgian Coast Hotels, franchised door Accor, heeft 10 hotels langs de Belgische Kust van De Panne tot Knokke-Heist. Voor elk budget bieden ze geschikte hotels voor meetings, teambuilding en bedrijfsevenementen met overnachtingen.

De arbeidsmarkt in België: de belangrijkste uitdagingen en enkele mogelijke oplossingen

Onze wereld heeft nog nooit zoveel veranderingen en transformaties gekend die zo diepgaand en snel zijn als vandaag. Van de opwarming van de aarde met zijn gevolgen voor het milieu tot de digitale revolutie, de energiecrisis, de demografische impact van de pensionering van de babyboomgeneratie of de uitdagingen van migratiebewegingen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Ontdek de drijfveren van uw toekomstige werknemers

À la carte loonpakket voor meer medewerkers mogelijk

Opleidingsvraag en aanbod samenbrengen

Social media

Van een focus op klanten naar een focus op medewerkers

Eva Van Den Brande – “Onze mensen bepalen het toekomstig succes”

“Medewerkers kijken uit naar nieuwe technologie, als ze het nut ervan inzien”

“Financiële voordelen zijn niet alles, maar blijven belangrijk”

Successen vieren

Events - Kalender

Seminarie Employer Branding

Seminarie Leadership

Hallo, en welkom op de gloednieuwe website van HR Square!

Ben je al lid? Log dan in via de knop ‘Ledentoegang‘ en reset je wachtwoord. Zo heb je onmiddellijk toegang tot alle online artikels én het volledige archief.

Nog geen lid? Dan heb je toegang tot alle gratis online artikels. Lid worden kan via de link ‘Word lid‘.

Het HR Square-team
[email protected]

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.