Doktersbriefje in plaats van quarantaineattest

Meer dan vier op de tien werknemers die door een coronabesmetting thuis moeten blijven, dient bij zijn of haar werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Door een doktersbriefje in te dienen, kunnen werknemers terugvallen op hun volledig loon, waar ze bij een quarantaineattest slechts zeventig procent van hun loon behouden.

Veerle Vastmans

Veerle Vastmans is associate partner bij Stanton Chase.

HR Square & ZORG Magazine: HRM in de ZORG

Welke middelen hebben we in onze gereedschapskist om voldoende medewerkers aan te trekken en te behouden? Hoe kan HR waken over het welzijn en de motivatie van medewerkers? En op welke manier kan HR vandaag en morgen een strategische meerwaarde zijn voor zorgorganisaties?

HR Square Seminarie: Een nieuwe kijk op mobiliteit

De tijd van een bedrijfsparking met alleen maar dieselwagens ligt achter ons. Maatschappelijk en ecologisch is het niet langer acceptabel alléén maar auto’s met klassieke verbrandingsmotoren als bedrijfswagen aan te bieden. Bovendien verplicht de overheid ons om over te schakelen naar elektrische mobiliteit, en dwingen de files ons om een nieuwe kijk op mobiliteit te ontwikkelen.

Mijn job, mijn passie

Twee op de drie Belgen voelt wekelijks passie voor zijn job. Zeven op de tien ervaart zijn werk wekelijks als zinvol en nuttig. Meer dan een op de vijf vindt dat zelfs dagelijks. Anderzijds is het niet allemaal rozengeur en maneschijn: vier op de tien ervaart zijn job als mentaal zwaar.

Helft besluitvormers zien verschuiving in businessfocus door corona

De helft van besluitvormers geeft aan dat de businessfocus van hun organisatie door corona verschoven is naar een ander klantsegment of andere eindklant. Het investeren in nieuwe techniek en technologie was de belangrijkste succesfactor om de verschuiving te kunnen realiseren.

Straffe HR-uitspraak: schaamte op de werkvloer

‘Schaamte op de werkvloer kent vele (toxische) gezichten’. Is dat helemaal juist? Is er nuance nodig? Of kan de wetenschap die straffe HR-uitspraak niet bevestigen? Professor Peggy De Prins (Antwerp Management School) ging op onderzoek…

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Het nieuwe bijzonder belastingstelsel voor ingekomen belastingplichtigen en onderzoekers

De programmawet van 27 december 2021, op 31 december 2021 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad, voorziet vanaf 1 januari 2022 in een nieuw wettelijk kader voor expats die naar België komen: enerzijds het ‘Bijzonder belastingstelsel voor ingekomen belastingplichtigen (BBIB)’ en anderzijds het ‘Bijzonder belastingstelsel voor ingekomen onderzoekers (BBIO)’.

Anaida Dibra

Anaida Dibra start op 17 januari als Chief People Officer van McDonald’s België. Zij heeft een master Toegepaste Economische Wetenschappen (UAntwerpen).