Inge Vanstraelen is Directeur P&O bij Jessa Ziekenhuis

Inge Vanstraelen is een bijzonder veelzijdige persoon. Zij studeerde af aan de Universiteit Hasselt als master Toegepaste Economische Wetenschappen (1995) en startte als administratieve kracht bij Europ Assistance. Haar ondernemingszin toonde ze een eerste keer als zaakvoerder bij Disport. Daarna kwam het grote hoofdstuk bij Melexis waar zij van 1999 tot 2014 in dienst was. Eerst in de logistiek, dan in de verkoop (ook internationaal), als HR-manager Azië en als site manager in Tessenderlo.

Werknemers betrekken doet bedrijven innoveren

Om succesvol te innoveren, betrekken bedrijven hun werknemers best in dat proces. Een HR-beleid dat inzet op werknemersbetrokkenheid komt dus ook de innovatie ten goede. Dat blijkt uit een analyse van Europese data, door onderzoekers van de KU Leuven.

Helemaal terug: de krappe arbeidsmarkt

Het aantal ontvangen vacatures toont in maart een vrij spectaculair herstel ten opzichte van een jaar eerder (plus 69,2 procent). Het wordt voor u weer wat harder zoeken naar goed volk.

Ontslag om dringende reden: inpakken en wegwezen

In een arrest van 20 december 2020 bevestigde het Arbeidshof van Antwerpen het principe dat de onmogelijkheid om zelfs tijdelijk nog samen te werken essentieel is bij een ontslag om dringende reden. De arbeidsrelatie mag niet meer in stand worden gehouden, zelfs niet gedurende een korte tijd.

Erika De Vos VP Human Resources bij Tessenderlo Group

Erika De Vos is VP Human Resources bij Tessenderlo Group. De Vos is master Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen, 1996) en behaalde een postuniversitaire graad HRM (AMS, 1999). Ze zette haar eerste professionele stappen bij AGO Interim als office manager. In 1999 werd zij HR Consultant bij TNT, waar zij in 2006 vertrok als HR Manager Spring Global Mail. Vervolgens werd De Vos Head of Human Resources bij Base. Group HR Director was zij bij Spadel van 2011 tot 2015. Daarna was Devos nog HR Director bij Barry Callebaut en VP HR Group Functions bij Ontex.

Een op zes managers heeft een oogje op eigen medewerker

Maar liefst een op zes (16 procent) Nederlandse managers zegt wel eens een oogje te hebben gehad op iemand uit zijn of haar team. Bijna een op tien (9 procent) heeft ook daadwerkelijk een (geheime) relatie gehad met een van zijn medewerkers. You too?

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Hoofddoekenverbod op de werkvloer: geen discriminatie

In een arrest van 12 oktober 2020 oordeelde het Arbeidshof van Gent dat een neutrale dresscode, waardoor hoofddoeken en andere religieuze symbolen verboden werden op de werkvloer, geen indirecte discriminatie vormt.

Karin Sobry Afdelingshoofd HR en Communicatie Lokaal Bestuur Duffel

Karin Sobry werd Afdelingshoofd HR en Communicatie Lokaal Bestuur Duffel. Ondertussen is zij ook HR Manager van het Vaccinatiecentrum Pallieterland. Sobry is master in de Rechten (KU Leuven, 1989) en startte haar carrière als uitgever bij Wolters Kluwer Belgium, waar zij bijna 11 jaar actief bleef. In 2000 werd zij HR Manager van het H. Hartziekenhuis in Lier. Tussen 2005 nam Sobry nog verscheidene functies van HR-manager op bij onder meer Reynders Label Printing en Anima Care, tot zij in 2017 HR Director werd in AZ Sint-Maarten (Mechelen).