HR Square Masterclass: Duurzaamheid & HRM

Tijdens deze tweedaagse in het kasteel van Jemeppe denken we na over hoe HR-management duurzaamheid ten volle kan omarmen, maar ook hoe HRM de organisatie kan ondersteunen in zijn ‘groene’ inspanningen. Een leerrijke totaalervaring met keynotes, breakoutsessies, networking, experience...

Gender loonkloof bij voltijdse werknemer neemt af

Het loonverschil tussen voltijds tewerkgestelde vrouwen en mannen is bijna volledig weggewerkt in ons land. Sterker nog: een Waalse vrouw verdient meer dan haar mannelijke collega. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel.

Ook werkgever profiteert van rekruteren op basis van vaardigheden

In de zoektocht naar personeel is er steeds meer aandacht voor vaardigheden, maar werkgevers staan er vaak nog twijfelachtig tegenover. In het onderzoek ‘Heel Holland Matcht’ gaat Erik Merx (HanzeHogeschool) op zoek naar de voordelen voor de werkgever. Het is te verwachten dat zijn bevindingen ook in ons land gelden.

Mobiliteitsbudget stevent af op record dankzij thuiswerk

De eerste zeven maanden van 2022 voorspellen een record van het aandeel werknemers met een mobiliteitsbudget. Een belangrijke troef is dat wie voor meer dan 50 procent thuiswerkt, zijn huur of hypothecaire lening kan financieren met het mobiliteitsbudget. “Dat zorgt voor substantiële verhoging van de koopkracht, en dat is meer dan welkom”, klinkt het.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen