HR Square 207 (november-december 2021)
Tine Verweire (Accor): “Zorg voor jezelf, voor de ander, voor het team”
Eenvoudige reflexen om de dagelijkse stress door de coronacrisis te beheersen
Er zijn eenvoudige en doeltreffende oefeningen om de stress en angst te bestrijden die de onzekerheid van de crisis teweegbrengt. Ontdek de 6 tips van Securex.
Thomas International: Een andere kijk op diversiteit & inclusie
Leer verschillen benutten en maak je organisatie succesvoller tijdens het webinar op dinsdag 7 december van 11u00 tot 11u45.
Motiverend hr-beleid in tijden van arbeidskrapte
Hoe trek je goede medewerkers aan in tijden van arbeidskrapte? Hoe motiveer je je medewerkers? Ontdek het tijdens het gratis panel webinar op donderdag 9 december van 13 uur tot 14 uur.
PerformanSe: Praktisch het verschil maken in rekrutering met een nieuwe kijk op Soft Skills
Hoe herken en begrijp je het ware potentieel van een kandidaat of medewerker? Leer het op dinsdag 14 december met Yentl Vandenbroucke (PerformanSe)
SEMINARIE: Een nieuwe kijk op mobiliteit
De tijd dat u alléén maar auto’s met klassieke verbrandingsmotoren als bedrijfswagen aanbood ligt achter ons. Hoe zet uw organisatie de stap naar een nieuwe mobiliteit? Ontdek het op donderdag 27 januari 2022 in Groot-Bijgaarden.
PARTNER INSIGHT
Tijdens een van de voorbije Vitra Sessions vertelde Gianpiero Petriglieri, hoofddocent Organisatiegedrag aan INSEAD, over nomadische professionals en hoe organisaties hen aan boord kunnen houden dankzij een belofte op leren.

Verzuimbeleid: het blijft bij goede bedoelingen

Hoewel een beleid rond afwezigheid op het werk een impact heeft op de verzuimcijfers voert slechts een op de drie bedrijven een uitgewerkt verzuimbeleid dat opgevolgd wordt en waarover gecommuniceerd wordt op de werkvloer. Reden: gebrek aan tijd, middelen en kennis.

HR-uitdagingen voor 2022: veerkracht en aantrekken talent

Het aantrekken van nieuw talent is samen met ‘veerkracht en welzijn’ de grootste HR-uitdaging voor Belgische bedrijven. Iets meer dan vier op de tien Belgische ondernemingen plaatsen het welzijn en de veerkracht van hun werknemers in de top 5 belangrijkste HR-uitdagingen.

E-mails in het Engels als bewijs van de ontslagreden: wat zegt het Hof van Cassatie?

Stel dat u als werkgever de redenen voor het ontslag van een werknemer moet bewijzen voor de arbeidsrechtbank (bijvoorbeeld in de context van kennelijk onredelijk ontslag). Uw ‘kroonstukken’ tot bewijs van een reorganisatie van de onderneming zijn in het Engels opgestelde e-mailberichten afkomstig van een andere vennootschap behorend tot de internationale groep. Zijn deze stukken nietig wegens schending van het Nederlandse Taaldecreet, of kunt u deze toch aanwenden? Het Hof van Cassatie heeft hier recent zijn licht over laten schijnen in een interessant arrest van 18 oktober 2021.

Elke Jorens

Elke Jorens ruilt na meer dan 15 jaar Microsoft voor Euroclear waar ze Head of HR Business Partner en Deputy CHRO wordt.

Tips & tricks: Telewerk vraagt doordacht en flexibel beleid

Gebaseerd op een recente bevraging en met wetenschappelijke onderbouwing biedt HOGENT HR-verantwoordelijken handvaten omtrent telewerk. De onderzoekers komen met praktische tips omtrent hybride werken, bieden inzichten omtrent een fair telewerkbeleid, geven concrete informatie over bereikbaarheid en veel meer.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Zorg (pro)actief voor het welzijn van uw werknemers!

De Codex Welzijn op het Werk verplicht werkgevers om de nodige maatregelen te treffen om de psychosociale risico’s op het werk te voorkomen en de schade ten gevolge van deze risico’s te voorkomen of te beperken. Een inbreuk op deze verplichtingen wordt strafbaar gesteld door het Sociaal Strafwetboek. Tot dusver werden werkgevers enkel voor de burgerlijke rechtbank aansprakelijk gesteld. In een recent vonnis toonde de correctionele rechtbank van Brussel echter aan dat het strafrechtelijk luik geen dode letter is.

Silvia Brouwers

Silvia Brouwers vervoegt op 3 januari 2022 het directiecomité van Matexi als Chief People & Technology Officer. In deze rol zal ze zich focussen op het uitbouwen van Matexi als moderne werkplek, en dat zowel op vlak van People als processen.