HR Square 201 (november-december 2020)
Bart Van Bambost (Nipro Europe): “Als het niet duidelijk is, hebben we gefaald”
HR Square Online Conference 2020
Op donderdag 26 en vrijdag 27 november kan u online genieten van een stevige voorproef op de live Conference van 4 tot 6 mei 2021.
Zo geef je de bevlogenheid van je medewerkers en teams een boost
In tijden van COVID bestaat de grootste uitdaging van leidinggevenden en hr-professionals eruit hun teams gemotiveerd en geëngageerd te houden. Acerta leidt je in vijf stappen naar een sterkere bevlogenheid van je medewerkers.
PARTNERWEBINAR
PerformanSe - Carrièreplanning en interne mobiliteit in tijden van onzekerheid: hoe begeleid en adviseer ik mijn werknemers? (Donderdag 03/12 – 11:00)
Buro International innoveert met MyBI
MyBI is een bedrijfswebshop die werkgevers helpt het thuiskantoor van hun werknemers in te richten. De werkgever legt samen met Buro International het aanbod vast. Daarna kunnen de medewerkers bureaumeubilair shoppen naar eigen smaak.
HR Square Conference 2021 - NIEUWE DATUM
De HR Square November Conference is verplaatst naar dinsdagavond 4 tot donderdagnamiddag 6 mei 2021, ook in Dolce La Hulpe. Voorzitter is professor Lou Van Beirendonck (Quintessence/AMS). Het thema luidt ‘Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?’
Telewerken tijdens de lockdown: 5 tips om in contact te blijven met collega’s
Ook als u telewerkt is het mogelijk én wenselijk om nauw contact te houden met uw collega’s. Securex legt uit hoe u dat doet op een eenvoudige, speelse manier en bovendien volledig coronaproof.
PARTNERNIEUWS
Aanvullend pensioen: hoe rendement realiseren op de huidige financiële markten? (Karel Coudré, AXA)

HR Square Online Conference

De HR Square Conference van eind november werd logischerwijze verplaatst naar 4 tot 6 mei 2021. Ondertussen moet u niet op uw honger blijven zitten. Op donderdag 26 en vrijdag 27 november kan u online genieten van een stevige voorproef, die u alleen maar meer zal doen uitkijken naar de hoofdschotel volgend voorjaar.

Caroline Aelvoet HR Director Sodexo

Caroline Aelvoet is master in de Rechten (KU Leuven, 2004) en startte haar carrière als advocate bij het kantoor Devlies. Vier jaar later werd zij Legal Counsel bij KBC. In 2009 stapte zij binnen bij Sodexo als General Counsel. Aelvoet was daarnaast ook ruim twee jaar Sales Manager Large Account. In september zette zij de stap naar HR bij Sodexo, nadat zij bij Vlerick een bijkomende opleiding had gevolgd.

Katelijne Vos HR Director Miko

Katelijne Vos is master Handelswetenschappen, optie HR (Ehsal, 1998). Bijna onmiddellijk na haar afstuderen, trad zij in dienst als HR-verantwoordelijke bij Miko (u welbekend van de koffie en aanverwante, sinds 1801 in Turnhout). Vos lust de koffie blijkbaar, want zij is na meer dan 20 jaar nog altijd actief bij Miko. De voorbije negen jaar was zij er HR Manager, onlangs promoveerde zij tot HR Director Group.

Welke rol kan Joe Biden spelen bij HR in de States?

Biden-HR en Trump-HR zal fundamenteel verschillend zijn voor uw collega’s over de Grote Plas. Tenminste, als de Democraten begin 2021 twee zetels winnen voor de senaat in Georgia. Gebeurt dat niet, dan kunnen de Republikeinen zeer veel tegenhouden of vertragen. De weddenschappen zijn open, altijd trouwens in de US. De Society for Human Resources Management (SHRM) maakte een stand van zaken op. Als Biden en Kamala Harris hun slag thuishalen, komen de US wat dichter bij de EU op ons terrein. Een korte samenvatting voor de geïnteresseerden.

Geen vast werk is dodelijk voor veel mannen (en vrouwen)

Tijdelijk werk werd eerder al in verband gebracht met een slechte gezondheid en de kans om vroegtijdig te sterven. Voor haar doctoraatsonderzoek onderzocht Rebeka Balogh van de VUB-onderzoeksgroep Interface Demography de relatie tussen arbeidsstatuut en sterfte aan de hand van gegevens uit de Belgische volkstelling. De resultaten zijn onthutsend en zouden zowel beleidsmakers als bedrijfsleiders en HR diep moeten doen nadenken over de inzet van flexibele contracten. Moet er geen gas teruggenomen worden?

Johan Van Looy (CEO INNOCOM): “Een directie die alles beslist, maakt het bedrijf zeer kwetsbaar”

Niet de directie, maar de medewerkers zelf nemen bij INNOCOM het beheer van de onderneming in handen. CEO Johan Van Looy kruipt in een zeer dienende rol en hakt pas knopen door als het echt niet anders kan. In de aanloop naar de ‘HR Square Conference Hiërarchie en autonomie: een valse tegenstelling?’ gaan we op bezoek bij de onderneming waar de baas zegt dat iedereen er CEO is.

Corona en het ‘nieuwe werken’: de VUB is meer dan mee

‘Dankzij’ corona komt het nieuwe werken en de erbij horende de personeelsorganisatie in stroomversnelling. In overleg met de vakbonden neemt de universiteit extra welzijnsmaatregelen om personeel te ondersteunen tijdens tweede coronagolf. De VUB keert aan alle medewerkers een telewerkvergoeding uit van 50 euro per maand, ze voorziet in extra verlofdagen voor campuswerkers, verzorgt extra trainingen en een babysit-service. Maar de organisatie verandert ook structureel door het telewerken. Ook om kosten te besparen door minder vierkante meters in te nemen.

Groot potentieel voor individuele opleidingsrekening: kwart werknemers betaalt zelf opleiding

De federale regering wil werk maken van een individuele opleidingsrekening, waarbij voltijds werkende Belgen op termijn recht hebben op gemiddeld vijf opleidingsdagen per jaar. Het potentieel daarvoor is erg groot, stelt HR-dienstenbedrijf Acerta vast op basis van een enquête bij een representatieve steekproef van meer dan 2.000 werkende Belgen. Zes op tien werknemers mogen van hun werkgever een opleiding volgen die aansluit bij de huidige functie. En een kwart betaalt zelf om een opleiding te volgen.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen

Een ontslagbrief met korte motivering: een goed idee?

Een werkgever die een werknemer om dringende reden wil ontslaan, wordt aangeraden dit binnen de drie werkdagen na kennisname van de dringende reden schriftelijk en per aangetekend schrijven te doen. Na het ontslag heeft de werkgever nogmaals een termijn van drie werkdagen om het ontslag om dringende reden grondig en nauwkeurig te motiveren. Wat indien de werkgever reeds in de ontslagbrief om dringende reden enkele motieven opgeeft?

[PARTNERWEBINAR] PerformanSe - Carrièreplanning en interne mobiliteit in tijden van onzekerheid

Eén op vijf medewerkers heeft tijdens de corona-periode al gedacht aan een loopbaansprong*. Hoewel deze periode van pandemie op een natuurlijke wijze leidt tot nadenken en zichzelf bevragen over de richting van de loopbaan, blijven er tussen droom en daad praktische bezwaren in de weg staan – niet in het minst door de staat van de arbeidsmarkt… Vandaar de vraag: hoe krijg ik als werkgever een beter zicht krijgen op de mate waarin mijn medewerker zichzelf kan ontplooien in mijn organisatie? Hoe sta ik hen bij met raad en daad in hun carrière-evolutie?