1 op 6 Europeanen gepest op het werk

ArbeidsomstandighedenArbeidsrecht
Volgens het Australische vaktijdschrift Human Resource Magazine is de stress sterk toegenomen op de werkvloer. De oorzaak ligt bij de economische crisis. Die stress heeft op zijn beurt het aantal pesterijen dramatisch doen toenemen. Het ziet er naar uit dat petsgedrag voor velen fungeert als een uitlaatklep in de stressvolle situatie.

Pesten is niet alleen een immens probleem voor de slachtoffers. Het kost de bedrijven en economie in het algemeen ook bijzonder veel geld. Volgens de Human Rights Commission kost het de Australische economie waarschijnlijk 36 miljoen Australische dollar per jaar. Door het pesten daalt immers de productiviteit, terwijl het verloop stijgt en het vertrouwen in de werkgever afneemt.

De US Workplace Bullying Institute merkt op dat het toegenomen pestgedrag zich helemaal niet beperkt tot Australië. Ook Europa ontsnapt trouwens niet aan die trend. Hier zou één op de zes werknemers getreiterd worden op het werk.

Bron: Intermediair PW, Human Resource Magazine (Australië)

Benelux Unie

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.