1 op de 3 Belgen meldt zich wel eens vals ziek op het werk

Volgens een onderzoek van rekruteringsgroep Monster bij 507 werknemers heeft 29,6% van de Belgische werknemers zich in het verleden al wel eens ‘vals ziek’ gemeld om niet naar het werk te hoeven gaan. De vraag luidde: “Hoeveel keer per jaar (gemiddeld) hebt u zich in uw huidige of vorige job ziek gemeld om te vermijden dat u moet gaan werken?”

De antwoorden:

  • Nooit: 70,4%
  • 1 à 2 keren: 24%
  • 3 à 4 keren: 5,4%
  • 5 à 6 keren: 0%
  • 7 keren of meer: 0,2%

Oudere werknemers melden zich minder vaak vals ziek

Opmerkelijk: in de hoogste leeftijdscategorie van 55- tot 64-jarigen zijn er beduidend meer werknemers die zich nog nooit valselijk hebben ziek gemeld (85,1%) dan in de categorie van 18- tot 34-jarigen (61,6%) en 35- tot 54-jarigen (72,3%).

Zou dit betekenen dat de jongste werknemers minder gemotiveerd zijn dan hun oudere collega’s? Of zijn werknemers van een oudere leeftijd trouwer aan hun werkgever en beschouwen ze een valse ziekmelding sneller onacceptabel?

Vlamingen melden zich het meest vals ziek

Er is ook een opvallend verschil tussen de regio’s. In Brussel heeft slechts 12,1% zich in het verleden ziek gemeld om het werk te vermijden, terwijl dit bij Vlaamse (32,8%) en Waalse (28,4%) werknemers beduidend vaker voorkomt. Vlamingen zijn dus het meest vals ziek (tenzij ze de enquête eerlijker beantwoord zouden hebben, dat is nu eenmaal het probleem bij dergelijke studies).

Bonussysteem kan valse ziekmeldingen voorkomen (of juist besmettelijke ziekten massaal doen verspreiden)

Een onderzoek van Securex heeft uitgewezen dat afwezigheid door ziekte de Belgische werkgevers in 2013 zo’n 10,6 miljard euro heeft gekost. Uiteraard gaat het dan lang niet alleen over valse ziekmeldingen.

Om valse ziekmeldingen te voorkomen, hebben sommige bedrijven alvast een efficiënte oplossing: een bonussysteem. Zo belonen bepaalde werkgevers hun werknemers die zich een jaar lang niet ziek gemeld hebben met een cash bonus. Volgens zelfstandigen- en ondernemersorganisatie Unizo kan zo’n beloningssysteem in sommige gevallen er weliswaar voor zorgen dat het aantal ziekmeldingen drastisch daalt, maar het kan ook negatieve gevolgen hebben. Zo zullen werknemers sneller geneigd zijn in geval van ziekte toch te werken om de bonus niet te verliezen en dit kan zorgen voor de snellere verspreiding van besmettelijke ziektes zoals griep.

Werken moet aantrekkelijker worden

Monster wikt en weegt de oorzaken van de valse ziekmeldingen: enerzijds kunnen de hoge percentages te wijten zijn aan een gebrek aan motivatie en betrokkenheid bij het personeel. Werknemers die geen of niet voldoende uitdagingen krijgen in hun huidige functie en die niet gepassioneerd zijn door hun job, zullen immers sneller geneigd zijn om zich onterecht ziek te melden. Anderzijds kan men de verantwoordelijkheid bij de werkgevers leggen. Het gebrek aan motivatie bij de werknemers kan immers wijzen op een slechte sfeer op de werkvloer of op een onaangename werkplaats. Kortom, werken moet aantrekkelijker worden. Dat betekent eerst en vooral dat medewerkers au sérieux genomen worden.

Bron: Monster


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.