1 op de 3 Belgische werknemers mag thuiswerken

Dit artikel is exclusief voor leden

Werken wordt steeds flexibeler: we werken niet langer uitsluitend op vaste tijdstippen op een kantoor, maar meer en meer volgens glijdende werktijden, thuis of op een andere locatie die we zelf kiezen. HR-dienstverlener Tempo-Team bevroeg daarom 1050 werknemers en werkgevers naar de mogelijkheden voor flexibel werk in hun bedrijf.

De resultaten tonen dat ‘het nieuwe werken’, ook wel flexwerken genoemd, nog lang niet ingeburgerd is in de bedrijven in ons land: slechts 1 op de 6 werknemers zegt dat hun bedrijf ‘het nieuwe werken’ ondersteunt. Bovendien laat slechts een derde van de bedrijven de medewerkers af en toe thuiswerken tijdens bijvoorbeeld vakantieperiodes en maakt net geen 1 op de 5 bedrijven tijdsonafhankelijk werk mogelijk.

Glijdende werkuren zijn al iets beter verankerd op de werkvloer: 4 op de 10 bedrijven bieden hun werknemers een variabel rooster. Grote bedrijven doen het op het vlak van flexibel werken beduidend beter dan kmo’s en ook Nederlandstalige bedrijven staan een stapje verder dan hun Franstalige collega’s.

Werknemers vinden die flexibiliteit en werkvrijheid trouwens ook zeer belangrijk: de helft zegt dat ze liefst hun werkuren kiezen en meer dan 6 op de 10 bepalen ook liefst hun eigen planning. Plaatsonafhankelijk werken is dan weer vooral populair bij werknemers jonger dan 35.

Goede afspraken essentieel

Slechts weinig bedrijven voorzien de benodigde faciliteiten om flexwerk mogelijk te maken: amper 1 op de 3 werknemers laat weten dat het bedrijf zorgt voor een laptop, een smartphone en (internet)toegang vanop afstand.

Meestal zijn er geen duidelijke afspraken gemaakt tussen werkgever en werknemer rond thuis- en telewerken: in amper een derde van de bedrijven bestaat een regeling voor thuiswerken en in 1 op de 5 bedrijven zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot prestatiegebonden werken. Voor glijdende uren is de situatie iets beter: 4 op de 10 bedrijven voorzien daar een juridisch kader voor. Ook op dit vlak scoren grote bedrijven beter dan kmo’s.

Bron: Tempo-Team (tempo-team.be)

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.