1 op de 3 HR-processen geautomatiseerd

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Today’s State of Work: At the Breaking Point’ van ServiceNow. Hiervoor werden meer dan 1850 zakelijke leiders in zeven landen, van wie ruim 700 in Europa, bevraagd over de werkdruk van leidinggevenden, de impact en het gebruik van automatisering in de zakelijke dienstverlening en de mening de toekomst van werk.

Bijna de helft van de ondervraagde leidinggevenden geeft aan dat ze automatisering in 2018 nog harder nodig zullen hebben om de toenemende hoeveelheid werk te kunnen afhandelen. De belangrijkste bevindingen van het onderzoek:

  • Europese bedrijven naderen een breekpunt en hebben dringend intelligente automatisering nodig.
  • 40 procent van de bedrijven zegt in 2018 meer automatisering nodig te hebben om de grote hoeveelheid taken te kunnen verwerken. In 2020 zal 83 procent dat breekpunt bereiken.
  • Driekwart (75 procent) geeft aan dat data van mobiele apparaten en het Internet of Things (IoT) bijdraagt aan ​de enorme toename van de workload.
  • 91 procent van de bedrijven denkt dat intelligente automatisering de productiviteit kan verhogen. Hierbij gaat het om kunstmatige intelligentie of machine learning om besluitvorming te stroomlijnen met als doel de snelheid en nauwkeurigheid van bedrijfsprocessen te verbeteren.
  • De helft van de ondervraagden maakt gebruik van intelligente automatisering voor één of meerdere bedrijfsprocessen. 84 procent is van plan het toe te passen of de mogelijkheden ervan te onderzoeken.

HR en customer service hinken achterop

In totaal is slechts 38 procent van de bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Dit betekent dat 15 uur per week – dus bijna twee werkdagen – wordt besteed aan handmatige, administratieve taken.

Slechts 33 procent van de HR-dienstverlening is geautomatiseerd en 29 procent van de customer service processen. Uit de vergelijking met IT-diensten, waarvan 48 procent geautomatiseerd is, blijkt alvast de ruimte voor verbetering.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.