1 op de 3 werknemers heeft romantische afspraak met collega

De Canadese carrièresite Career Builder publiceert een studie (bij meer dan 1000 werknemers in de privésector) waaruit blijkt dat 34% van de werknemers wel eens een romantisch afspraakje heeft gehad met een collega. Daarvan eindigde 26% zelfs in een huwelijk.

Zo’n kwart van de tortelduiven wijt de kantoorromance gewoonweg aan het feit dat ze op dezelfde afdeling werken. Zo’n 17% schrijft het toe aan laat doorwerkten en 13% verklapt dat een drankje na werktijd de aanleiding was. Voor 13% was een lunch de aanleiding en 9% schrijft de romance toe aan het werken aan een gezamenlijk project.

Dikwijls met de baas

Opmerkelijk: in meer dan 1 op de 3 van de ‘affaires’ betrof het een relatie met iemand in een hogere positie, al dan niet de eigen baas. En bij 1 op de 6 heet het officieel overspel (omdat op zijn minst één van de partners getrouwd is). Bijna de helft van de werknemers die een kantoorromance had, heeft deze geheim kunnen (of moeten) houden.

Bron: PW De Gids


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.