10.000 banen in gevaar bij NMBS

Herstructurering
De ingrijpende sanering maakt deel uit van het ondernemingsplan dat topman Vinck voorlegde aan de raad van bestuur. De syndicale organisaties staken vandaag dinsdag de koppen bijeen om zich te beraden over hun standpunt. De directie van de NMBS gaf aan de vakbonden een toelichting over het ondernemingsplan 2003-2007. Volgens syndicale bronnen wil de spoortopman het personeelsbestand van ruim 42.000 reduceren tot ongeveer 32.000. De afslankingsoperatie moet de productiviteit van de NMBS in het beste geval opkrikken met 30%. Samen met andere maatregelen moet dat tegen 2007 leiden tot een jaarrekening in evenwicht. Vorig jaar boekte de NMBS nog een operationeel verlies van 131 miljoen euro. Volgens de laatste berekeningen van de directie vloeien tegen 2007 bij de NMBS 6700 werknemers op natuurlijke wijze af. Die worden niet vervangen. Daar bovenop moeten ongeveer 3300 personeelsleden kunnen vertrekken via een stelsel van loopbaanonderbreking, in werkelijkheid een vorm van brugpensioen op 55 jaar. Een lineaire afslanking bij het rollend personeel is onmogelijk, klinkt het bij de vakbonden. Het mes zal het diepst snijden bij het technisch en onderhoudspersoneel van de ateliers. Het beheer van de spoorinfrastructuur en de goederenafdeling B-Cargo wil de directie in een apart filiaal onderbrengen. Daarbovenop wil ze de contractuelen onderbrengen in een afzonderlijk paritair comité. De vakbonden zien die versnippering van hun macht niet zitten. Zegt Roger Van Hove van de socialistische spoorbond: “We hebben twee weken geleden nog de toezegging gekregen van Vinck dat de eenheid van de sociale dialoog gewaarborgd wordt en dat alle spoormannen onder een en hetzelfde sociaal statuut blijven werken. Maar de voorstellen die ons vorige week gedaan werden, brengen die waarborgen ernstig in het gedrang. Dat zullen we niet pikken.”

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.