10 bedrijven met extra service voor personeel

Extra-legale voordelenIncentivesLoonMotivatieWellness
Tevreden werknemers zijn productiever, innovatiever, veiliger en kwaliteitsbewuster. De volgende 10 firma’s krikken de motivatie alvast op met opmerkelijke extraatjes.

1. S.C. Johnson: conciërge

De werknemers van S.C. Johnson (bekend van o.m. Baygon) kunnen een beroep doen op een conciërge. Hij brengt je boeken naar de bibliotheek, je kleren naar de droogkuis en knapt allerhande diensten op.

2. Loadspring Solutions: buitenlandse reizen

Werknemers van het Amerikaanse softwarebedrijf Loadspring Solutions krijgen een extra week verlof en 5000 dollar zakgeld als ze op vakantie gaan buiten de VS.

3. J.M. Smucker: gratis onderwijs

Voedingsreus J.M. Smucker betaalt de onderwijskosten van zijn werknemers volledig terug.

4. MillerCoors LLC: gratis bier in bedrijfscafé

In het bedrijfscafé van brouwer MillerCoors kunnen de medewerkers de 13 biervariëteiten gratis drinken.

5. Chesapeake Energy: duiklessen

Deze gasproducent geeft gratis duiklessen. Met zo’n duikcertificaat op zak kan je mee op de bedrijfstrips naar Mexico en dat speelt dan weer wel in de kaart van het bedrijf.

6. Akraya : kuisploeg

Dit is pas ‘proper’: de medewerkers van Akraya in Silicon Valley krijgen om de twee weken gratis een professionele kuisploeg thuis over de vloer.

7. Genentech: dog-sitting

Biotechnologisch bedrijf Genentech heeft een kapsalon, tandarts en zelfs dog-sitting-dienst voor de lievelingsdieren van zijn medewerkers.

8. IAS: hybride wagen

Integrated Archive Systems (IAS) is een datamanagementbedrijf in Californië dat werkt rond groene oplossingen voor IT-toepassingen in het bedrijfsleven. Dit is ook ‘mooi groen’: de medewerkers krijgen een subsidie van 10.000 dollar bij de aankoop van een hybride auto.

9. SAS Institute: schoonheidsbehandelingen

Bij SAS Institute komt de kapper, gezichtsverzorger en nagelspecialist gratis op kantoor.

10. Zynga: poker party

Zynga ontwikkelt computerspelletjes voor netwerksites zoals Facebook en MySpace (zoals Mafia Wars). CEO Mark Pincus organiseert maandelijks een poker party voor zijn stafleden, uiteraard met professionele croupiers en prachtige prijzen. Poker met de baas…

Bron: Jobat, businessinsider.com

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.