13,8 procent vrouwelijke bestuurders bij Bel20

ArbeidsmarktArbeidsrechtDiscriminatieGenderLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieStrategie
Dat blijkt uit het recentste rapport ‘Women in decision-making’, dat de Europees commissaris voor Justitie en Burgerrechten Viviane Reding bekendmaakte.

De vrouwelijke aanwezigheid in de grootste beursgenoteerde bedrijven in Europa stijgt. In oktober 2011 namen vrouwen 13,7 procent van de mandaten in, in oktober 2012 was dat al 15,8 procent en dat is in april 2013 gestegen tot 16,6 procent.

In België steeg het cijfer van 13 procent in oktober vorig jaar naar 13,8 procent in april dit jaar.

Redings voorstel om het aantal vrouwen met een niet-uitvoerend mandaat in de raden van bestuur van grote beursgenoteerde bedrijven tegen 2020 op te trekken tot 40 procent, werd maandag goedgekeurd door de bevoegde commissie in het Europees Parlement. Nu moet het voltallige parlement nog zijn goedkeuring geven. Ook de EU-lidstaten moeten het voorstel goedkeuren.

Volgens een wet uit 2011 moeten beursgenoteerde bedrijven in België tegen 2017 een derde van de mandaten in hun bestuursraad voorbehouden voor vrouwen.

Bron: De Tijd

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.