168 miljoen kinderen verrichten kinderarbeid

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtDiscriminatieInstroomJongerenLoonLoonkostenOrganisatieOverlegorganen
Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Het aantal arbeiders van 17 jaar of jonger is gedaald van 246 miljoen tot 168 miljoen tussen 2000 en 2012. Vooral de voorbije vier jaar is het aantal kinderen dat kinderarbeid verricht gedaald. Al is die daling onvoldoende om de doelstelling om de ergste vormen van kinderarbeid tegen 2016 uit te roeien.

85 miljoen van de 168 miljoen kinderen van 17 jaar of jonger doen gevaarlijk werk. Dit is werk dat schadelijk is voor de gezondheid, veiligheid en morele ontwikkeling van kinderen. 98 miljoen kinderen zijn werkzaam in de landbouw, 54 miljoen in de dienstensector en 12 miljoen in de industrie.

Wereldwijd voert 11 procent van de kinderen kinderarbeid uit. In Oost-Azië gaat het nog om 9,3 procent, in Latijns-Amerika en de Caraïben om 8,8 procent, en in het Midden-Oosten en Noord-Afrika om 8,4 procent. Het slechtst is de situatie in sub-Saharaans Afrika, waar 59 miljoen kinderen of 21,4 procent kinderarbeid verricht.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.