194 op de tocht bij BC Components

Herstructurering
De jobstijding is de zoveelste in een lange rij bij de voormalige Philips-dochter. In Roeselare worden 164 arbeiders en 30 bedienden door de verhuizing bedreigd. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. BC Components is het vroegere Philips Components Industrial, dat in 1998 door de Nederlandse multinational werd verkocht aan het Amerikaanse Vishay Intertechnology. Het bedrijf heeft vestigingen in Evere en Roeselare. In Roeselare werken 489 mensen. Het overleg met de vakbonden wordt onmiddellijk gestart. De herstructurering is volgens de directie het gevolg van de aanhoudend lage vraag en een steeds scherpere prijsconcurrentie vanuit het Verre Oosten. De ontslagronde volgt op een zwaar afvloeiingsplan eind 2001. Toen werd het vertrek afgesproken van 178 werknemers in Roeselare, een gevolg van de sluiting van de afdeling die potentiometers vervaardigde. De ontslagen werden toen opgevangen met een combinatie van brugpensioenen, gouden handdrukken en outplacement.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.