2 op de 3 freelancers hebben liever vast contract

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeFlexibiliteitInterimLoopbaanMotivatieOpleidingOrganisatie
Dat blijkt uit onderzoek van detacheerder Brunel bij 1140 werknemers. De belangrijkste reden dat medewerkers freelance opdrachten niet echt aantrekkelijk vinden, is dat ze denken weinig aan de organisatie te kunnen toevoegen als ze er tijdelijk zitten. Maar ook de onzekerheid over inkomsten schrikt af.

Eén op de vijf vindt het lastig om zich steeds opnieuw te moeten aanpassen aan een nieuwe cultuur. Een kleine minderheid vindt het echt eng om telkens weer in een nieuwe omgeving te werken.

Van de mensen die liever als freelancer aan de slag gaan, doet twee derde dat omwille van de variatie in het werk en de mogelijkheden om zich zo te ontwikkelen. Bovendien houden ze van afwisseling en onvoorspelbare situaties. Voor verschillende werkgevers werken, beschouwen ze ook als een pluspunt. Hierdoor kunnen ze een divers cv opbouwen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor veel werkgevers.

Bron: HR Praktijk/Personeelsnet

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.