32 ziekenhuizen moeten nog 5,4 miljoen aan RIZIV

Payroll
De cijfers zijn gebaseerd op de resultaten van de tweede toepassing van het systeem van de referentiebedragen. Dat systeem werd ingevoerd in 2002 en is bedoeld om de grote verschillen weg te werken in de praktijkvoering tussen de ziekenhuizen die dezelfde aandoeningen behandelen.

Uit berekeningen blijkt dat 32 ziekenhuizen alles samengeteld 5.410.342 euro moeten terugbetalen. Elk ziekenhuis moet dus gemiddeld 169.073 euro ophoesten. Bij de vorige berekening in 2009 moest elke ziekenhuis nog gemiddeld 175.958 euro terugbetalen.

Onder de 32 ziekenhuizen in kwestie zijn er 7 Vlaamse ziekenhuizen, 6 Brusselse en 19 Waalse ziekenhuizen. De Waalse, Brusselse en Vlaamse ziekenhuizen moeten respectievelijk 3,20 miljoen euro, 1,02 miljoen euro en 1,18 miljoen euro terugbetalen. Het ziekenhuis dat het diepst in de buidel moet tasten, is een ziekenhuis in Vlaanderen dat ongeveer 340.000 euro moet terugbetalen. Meer dan twee derden van de genoemde ziekenhuizen is een privé-instelling, de overige ziekenhuizen zijn openbaar. In vergelijking met 2009 is er een aanzienlijke verbetering voor de bedragen die openbare instellingen moeten vergoeden, volgens de Artsenkrant.

Bron: Artsenkrant, De Morgen

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.