3,8 procent van Vlaamse ambtenaren heeft migratieachtergrond

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtDiscriminatieInstroomLoopbaanOrganisatie
Dat maakte Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) bekend. Een nieuwe meetmethode, gebaseerd op een koppeling met de Kruispuntbank Sociale Zekerheid, toont aan dat in de realiteit 3,8 procent van de Vlaamse ambtenaren een migratieachtergrond heeft. Hiermee is het streefcijfer van 4 procent bijna bereikt.

Op basis van de telmethode met de rijksregisternummers blijkt dat bij de Vlaamse overheid 3,82 procent van de personeelsleden een migratieachtergrond hebben, in plaats van de 3 procent migratieachtergrond die gemeten worden via een vrijwillige registratie. Uit het proefproject blijkt ook dat deze methode geen probleem schept op het vlak van de privacy. Andere voordelen zijn lagere administratieve last kleiner en een grotere betrouwbaarheid van de gegevens.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.