3,8 procent van Vlaamse ambtenaren heeft migratieachtergrond

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtDiscriminatieInstroomLoopbaanOrganisatie
Dat maakte Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) bekend. Een nieuwe meetmethode, gebaseerd op een koppeling met de Kruispuntbank Sociale Zekerheid, toont aan dat in de realiteit 3,8 procent van de Vlaamse ambtenaren een migratieachtergrond heeft. Hiermee is het streefcijfer van 4 procent bijna bereikt.

Op basis van de telmethode met de rijksregisternummers blijkt dat bij de Vlaamse overheid 3,82 procent van de personeelsleden een migratieachtergrond hebben, in plaats van de 3 procent migratieachtergrond die gemeten worden via een vrijwillige registratie. Uit het proefproject blijkt ook dat deze methode geen probleem schept op het vlak van de privacy. Andere voordelen zijn lagere administratieve last kleiner en een grotere betrouwbaarheid van de gegevens.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.