4 op de 10 Belgische andersvaliden hebben job

Dat meldt het Europees bureau voor statistiek, Eurostat, naar aanleiding van de Internationale Dag van personen met een handicap (4 december).

In de landen van de Europese Unie heeft gemiddeld 47,3% van de mensen met een beperking een job. België scoort met 40,7% onder het Europees gemiddelde. Zweden telt de meeste werkende andersvaliden (66,2%). Hongarije en Ierland zijn de slechtste leerlingen uit de klas, waar respectievelijk 23,7 en 29,8% van de mensen met een beperking een job heeft.

Het verschil tussen het aantal werkende mensen met een beperking en het aantal mensen zonder een beperking is het grootst in Hongarije en Nederland (beide 37,4 procentpunt). Gemiddeld bedraagt dit verschil in Europa 19,6 procentpunt (als je weet dat gemiddeld 66,9 % van de Europeanen zonder beperking aan het werk is). In België bedraagt het verschil 25,7 procentpunt.

Het risico op armoede en sociale uitsluiting is bovendien ook groter bij werkende andersvaliden, namelijk 30%, terwijl dit bij werkende mensen zonder een beperking 21,4% bedraagt. Ook hier scoort België met 34,3% boven het Europese gemiddelde.

Bron: Eurostat

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.