50-plussers aangeworven bij twee op de vijf kmo’s

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieCompetentiemanagementDiscriminatieExtra-legale voordelenFlexibiliteitInstroomLeiderschap en Coaching
Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 787 kmo’s. 38 procent van de kmo’s die de afgelopen vijf jaar rekruteerde, heeft immers 50-plussers aangeworven.

De hoofdredenen om iemand ouder aan te werven, betreffen hun ervaring (42 procent), de premie die werkgevers hiervoor krijgen (21 procent) en hun realistische kijk op hun werk, hun taken en hun verloning (12 procent).

62 procent van de kmo’s vindt dat oudere werknemers meer troeven hebben dan jongere. Ook het feit dat ze doorgaans minder afwezig zijn en het gemakkelijker hebben om privé en werk te combineren dan hun jonge evenknieën, speelt volgens de kmo-bedrijfsleiders in hun voordeel.

Als kmo’s 50-plussers niet zien zitten, dan is dat vanwege de dure verplichting tot outplacement en de mogelijkheid tot brugpensioen bij ontslag.

In Vlaanderen waren er in februari 50.770 werkzoekende 50-plussers, goed voor bijna één op de vier werkzoekenden.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.