67,3 procent van de 20-64-jarigen is aan het werk

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtGenderInstroomJongerenLoopbaanOrganisatieOudere werknemersUitstroom
Dit blijkt uit de meest recente resultaten van de enquête naar de arbeidskrachten (Labour Force Survey) van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie en van de 26 andere EU-lidstaten.

Tegen 2020 moet 75 procent van de Europeanen van 20 tot en met 64 jaar aan het werk zijn. Deze ambitieuze doelstelling werd vastgelegd in de Europa 2020-strategie, die van de Europese Unie een duurzame economie met veel werkgelegenheid wil maken.

In de eerste jaarhelft van 2011 is in België 67,3 procent van de 20- tot 64-jarigen aan het werk. Hiermee presteert België onder het Europese gemiddelde van 68,5 procent. Vooral de werkgelegenheidsgraad van 55-64-jarigen en van vrouwen blijft – ondanks recente vooruitgang – laag in België.

In vergelijking met de eerste jaarhelft van 2010 is de totale werkgelegenheid gestegen met 42.000 eenheden of 0,9 procent. Ook de werkloosheidsgraad is sterk gedaald, vooral bij vrouwen, jongeren en in het Waals Gewest. Het aantal werklozen is met 18,3 procent gedaald in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2010.

De werkgelegenheidsgraad neemt licht toe en de activiteitsgraad daalt, behalve bij de 50-plussers.

Bron: FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.