8 op de 10 Vlaamse werkgevers geeft werknemers een cadeau op Sinterklaas

Met Sinterklaas in aantocht zijn heel wat gezinnen druk in de weer om een geschikt sinterklaascadeau te vinden voor de kinderen. Ook werkgevers zijn op zoek naar een leuk geschenk voor hun medewerkers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Sinterklaas bij het merendeel van de bedrijven zich niet richt tot de kinderen van de werknemers, maar tot de werknemers zelf.

Maar liefst 60 procent van de Vlaamse werknemers viert Sinterklaas op het werk. Onder hen krijgen 8 op de 10 een cadeau van de werkgever. Dat is beduidend meer dan bij onze noorderburen, waar slechts 40 procent van de werknemers Sinterklaas viert op het werk.

Daarnaast valt ook op dat Vlaamse bedrijven met jongere werknemers (< 34 jaar) meer geneigd zijn om Sinterklaas te vieren dan bedrijven met oudere werknemers (55+). Van de werknemers aan wie Sinterklaas een bezoekje brengt, krijgt zo’n 84 procent een cadeau. Zo blijkt uit onderzoek van webwinkel bol.com.

Snoepgoed en cadeaukaarten

Snoepgoed is veruit de populairste attentie met Sinterklaas. Al is 1 op de 3 Vlaamse werkgevers geneigd om een groter cadeau te schenken aan zijn medewerkers, meestal in de vorm van een cadeaukaart. In de jaar-op-jaar verkoop is te zien dat de vraag toeneemt. Vorig jaar werden bij bol.com duizenden cadeaukaarten verkocht in België. Dat maakt cadeaukaarten veruit het meest verkochte product bij bol.com bij Belgen in 2014.

Daarnaast schaffen bedrijven tijdens de feestdagenperiode ook vaak een zakelijk cadeau aan. Hierbij zijn naast cadeaukaarten ook artikelen binnen de categorie ‘Computer & Games’ en Nederlandstalige boeken erg populair.

Bron: bol.com


Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.