82 procent van de zelfstandigen start om ‘eigen baas’ te zijn (dat lukt, maar verdiensten vallen tegen)

Voor het Sociaal Verzekeringsfonds Acerta evalueerden 1600 zelfstandigen hun verwachtingen van bij de start van hun zelfstandig zijn. De studie komt er op een moment dat meer en meer mensen kiezen voor een carrière als zelfstandige. Sommigen beginnen hun actieve loopbaan meteen in het zelfstandigenstatuut, velen zetten de stap pas nadat ze enkele jaren in loondienst aan het werk zijn geweest. Waarom nemen ze die toch wel ingrijpende beslissing? Wat verwachten ze van die carrièremove? En kunnen ze daar achteraf met tevredenheid op terugkijken? Er zijn toch wel wat verschillen tussen verwachtingen en realiteit.

Top 5 van verwachtingen van het zelfstandig statuut

In de top 5 van redenen om zelfstandig te worden, staat bij 81,7 procent ‘eigen baas’. Bij 31,4 procent van de zelfstandigen staat het zelfs op nummer één. Als ze erop terugkijken vinden de meesten dat die verwachting ook is ingelost. Amper 8 procent moet constateren dat dat niet gelukt is.

Je eigen baas zijn, is dus heel aanlokkelijk, dat vinden mannen zowel als vrouwen: bij de mannen zet 36 procent ‘eigen baas’ op nummer één, bij de vrouwen 27 procent.

Top 5 van de realiteit van het zelfstandig statuut

Het kunnen toepassen van opgebouwde kennis en vaardigheden is voor velen nog zo’n belangrijke motivator om zelfstandig te worden. En ook die verwachting wordt grotendeels ingelost.

Hoe hoger de scholing, hoe belangrijker de inzet van kennis en vaardigheden wordt ingeschat. Van de zelfstandigen met een opleiding middelbaar onderwijs zet 39,7 procent eigen baas op 1, bij degenen die een master op zak hebben, is dat slechts 24,9 procent en scoort ‘toepassen van kennis’ hoger.

Balans werk-privé kan beter

Eerder onderzoek van Acerta toonde aan dat een derde van de zelfstandigen ontevreden was over zijn/haar balans werk-privé. Dit wordt bevestigd in deze analyse: minder bevredigend vergaat het de verwachtingen in verband met de controle over de balans werk-privé. Ook daar waren voor de zelfstandigen de verwachtingen hooggespannen toen ze eraan begonnen. 60 procent zet dat argument in hun top 5 van argumenten pro.

Els Schellens, Director Starters & Zelfstandigen: “Maar helemaal tevreden kunnen ze daar niet over zijn, zo blijkt uit onze enquête. Van die 60 procent moet 24 procent concluderen dat privé en werk ook in het zelfstandigenstatuut niet in balans zijn. Enkel de financiële motivatie van bij de start scoort in de evaluatie nog slechter.”

Voor het geld moet je het niet doen

En geld? Ja, ook dat is belangrijk, dat wordt niet ontkend. 58,5 procent gaf dit aan, het staat meestal op de derde of vierde plaats in de top 5. Mannen hechten meer waarde aan geld verdienen dan vrouwen: 65,6 procent versus 51,7 procent.

De waardering van klanten, en eigen kennis en vaardigheden kunnen inzetten: deze verwachtingen scoren het hoogste. Van alle argumenten is het financiële uiteindelijk het argument waarvan zelfstandigen bekennen dat het hen het minst goed gelukt is. 28 procent concludeert dat ze niet tevreden kunnen zijn over de realisatie van hun financiële verwachtingen.

Bron: Acerta (acerta.be)

 

 

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.