Aandelenoptieplan is boost voor engagement

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtAttitudeCommunicatieEvaluatieExtra-legale voordelenIncentivesLoonLoonkosten
Dat blijkt uit een vierjarig onderzoek aan de Britse Loughborough University bij meer dan 1500 werknemers. Driekwart van de werknemers met een aandelenoptieplan waren meer geëngageerd dan hun collega’s zonder zo’n plan.

De helft van de werknemers zegt dat een aandelenoptieplan hen ertoe aanzet langer bij hun werkgever te blijven. Bovendien beweert 60 procent dat deelnemen aan een aandelenoptieplan hen een beter inzicht heeft verschaft in hoe ze hun eigen geld kunnen beheren.

Werknemers die kunnen genieten van het in het Verenigd Koninkrijk populaire aandelenoptieplan ‘Save as You Earn’ zijn niet alleen meer betrokken. 71 procent zegt ook meer rekening te houden met de kostprijs van hun acties en 66 procent zegt productiever te zijn.

‘Save as You Earn’ is een belastingvriendelijke manier om geld te sparen waarmee vervolgens aandelen van het bedrijf gekocht kunnen worden tegen een vooraf afgesproken vaste optieprijs. Werknemers zelf bepalen hoeveel en hoelang ze sparen ofwel wordt het spaarbedrag opgenomen in contanten.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.