Aanrader: Stichting Loonwijzer actief in 196 landen

Op dit moment kunnen werkgevers en werkenden in alle landen wereldwijd het minimumloon raadplegen dat voor hen geldt. In april worden de laatste nationale websites gelanceerd. Daardoor kan men in al die landen, van Guinee tot Qatar en van Spanje tot Rusland, gebruikmaken van de informatie die Stichting Loonwijzer aanbiedt.

Met behulp van die nationale websites, in een of meer officiële landstalen, wordt men voorzien van informatie over zijn positie op de arbeidsmarkt. Dat kan duidelijk maken of men beloont of beloond wordt volgens het minimumloon of op basis van het gangbare salaris voor een beroep. Voor driekwart van alle landen heeft Loonwijzer bovendien leefbare lonen berekend, die inzicht geven in het salaris dat nodig is om te voldoen aan de basisbehoeften. Daarnaast is voor veel landen de complete arbeidswetgeving in kaart gebracht, waarmee kan worden nagegaan of de werkgever zich houdt aan de wet. Ook bruto/netto-berekeningen staan in de aanbieding.

Stichting Loonwijzer verzamelt de informatie over salarissen en wetgeving wereldwijd met behulp van enquêtes ter plaatse en via de websites. Ook wordt onderzoek gedaan in samenwerking met lokale universiteiten (voor België is dat het Hoger Instituut voor de Arbeid, KU Leuven), vakbonden en andere partners, ondersteund door het internationale team van WageIndicator Foundation en een groot aantal stagiairs van over de hele wereld. Deze data worden vervolgens geanalyseerd en vergeleken. Dit werk draagt bij tot de uiteindelijke missie van de stichting: het vergroten van de transparantie op de arbeidsmarkt wereldwijd, ten gunste van werknemers, werkgevers, sociale partners en alle andere werkenden.
Een aanrader voor internationaal actieve bedrijven.

Bron: wageindicator.org

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.