Aantal arbeidsongevallen in privésector met 7,7 procent gedaald

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsongevallenArbeidsrechtErgonomieLoopbaanOrganisatiePreventieVeiligheid
Dat blijkt uit het recentste jaarverslag van het Fonds voor Arbeidsongevallen (FAO). In de privésector zijn 157.131 arbeidsongevallen geregistreerd in 2012. Dit is een daling van 7,7 procent in vergelijking met 2011, terwijl de tewerkstelling gelijk is gebleven.

Vooral het aantal arbeidsongevallen op de arbeidsplaats (135.118) is gedaald (-8,6 procent). De daling van het aantal ongevallen op de weg naar en van het werk (22.013) is minder sterk (-1,5 procent).

Het aantal arbeidsongevallen daalt al langer. In het begin van de jaren ’60 gebeurden er jaarlijks nog meer dan 350.000 arbeidsongevallen in de ondernemingen en verloren bijna 400 werknemers het leven op het werk. In 2012 werden er 135.118 arbeidsplaatsongevallen geregistreerd, waarvan er 67 een dodelijke afloop kenden.

Het aantal ongevallen met een blijvende ongeschiktheid tot gevolg blijft dan weer relatief stabiel. Elk jaar gebeuren er tussen de 6000 en de 7000 ongevallen op de arbeidsplaats of op de weg naar en van het werk met een blijvende gedeeltelijke of volledige ongeschiktheid tot gevolg. Elk jaar verliest een honderdtal werknemers als gevolg van een arbeidsongeval alle of bijna alle mogelijkheden om te werken.

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.