Aantal online-jobaanbiedingen voor HR-professionals daalt

ArbeidsmarktInstroomWerving
Na twee maanden status-quo op 87 procent, daalde het aantal HR-onlinevacatures één procent in december. Jaar-op-jaar kent de HR-index van jobsite Monster nu een achteruitgang van 16 punten of zeven procent. Vergeleken met zijn hoogste score in maart 2008 (de index stond toen op 154 punten) zakte de HR-index al 68 punten of 44 procent.

Bernard Hensmans, country manager van Monster legt uit: “De online-jobaanbiedingen voor HR-profesionals zijn dit jaar sterk achteruitgegaan wegens een sterke focus op kosten en cashflow management, waardoor er in alle conjunctuurgevoelige sectoren slechts een heel beperkte ruimte was voor aanwervingen. Of dit zo zal blijven, zal sterk afhangen van een duurzaam herstel van de orderboekjes.”

De Europese Monster Employment HR-Index noteerde in december voor een derde opeenvolgende maand een lichte stijging, deze keer van een punt of één procent. Jaar-op-jaar daalde de Europese HR-Index, gelijkaardig aan de Belgische HR-Index, vijf punten of zes procent.

Ook de Belgische Monster Employment Index, een barometer van de online-arbeidsmarkt in België, kende in december een lichte daling van één punt of één procent. Na een lichte stijging in november keert de index hiermee terug naar zijn niveau van oktober. De onlinevraag naar werknemers blijft hiermee het laatste kwartaal van 2009 op gelijk niveau. Jaar-op-jaar zakte het aantal online-jobaanbiedingen met vier punten of vier procent.

Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.