Aantal vacatures gestegen in oktober

Dit artikel is exclusief voor leden

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB bekendmaakte. In oktober 2014 ontving VDAB 23.512 vacatures, dat is 3,7% meer dan in oktober 2013. De voorbije twaalf maanden ontving VDAB 249.579 jobs, dat zijn er 12,3% meer dan de twaalf maanden voordien.

In 40% van de vacatures worden geen of nauwelijks diplomavereisten gesteld, maar zijn ervaring of competenties meestal belangrijker. Voor middengeschoolden is de stijging van het aantal vacatures het grootst.

De voorbije twaalf maanden steeg vooral het aantal vacatures in de sector ‘informatica, media en telecom’ (36,4%). Maar ook in industriële sectoren zoals ‘energie, water en afvalverwerking’, chemie, ‘grafische nijverheid, papier en karton’ en metaal steeg het aantal vacatures.

De laatste twaalf maanden kwamen er vanuit de dienstverlenende, financiële en bouwsector minder vacatures.

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.