Aantal vacatures stijgt spectaculair

ArbeidsmarktInstroom
In de loop van september ontving de VDAB 25.222 vacatures (Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten). Dat is 18,2 procent meer dan in augustus, maar september scoort gewoonlijk beter dan de vakantiemaanden. Ten opzichte van september 2009 is er evenwel ook een wel zeer duidelijke stijging met 38,1 procent.

Voor de eerste negen maanden van 2010 liggen de cijfers 17,5 procent hoger dan in 2009. De verbetering die al tijdens de voorbije maanden geconstateerd is, houdt dus aan.

Naar aantal jobs is de stijging vooral te merken bij het gewoon circuit. Opvallend is, net als vorige maand, de toename van de vraag naar jobstudenten: met 29,6 procent. Ook dit is een gevolg van de verbeterde economische situatie.

Vooral vacatures waarbij de werkgever lage (maximaal tweede graad secundair onderwijs) of geen studievereisten vermeldt, zitten in de lift (+25,9 procent). Ook de vraag naar hooggeschoolden (bachelors of masters) stijgt (+15 procent). De vraag naar middengeschoolden (hoger secundair onderwijs) blijft stabiel.

Eind september stonden er 43.880 vacatures open, een lichte stijging ten opzichte van eind augustus (+770 of +1,8 procent). Maar ten opzichte van september 2009 ligt het aantal openstaande vacatures een heel stuk hoger (+10.372 of +31 procent).

Bron: VDAB

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.