Aantal werkzoekende 50-plussers daalt

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtInstroomJongerenLoonkostenLoopbaanOrganisatieOudere werknemers
De economische heropleving en de dalende werkloosheid lijkt zich nu ook door te zetten bij de 50-plussers. “Waar we vorige maand nog een voorzichtige aanzet zagen met een daling van 0,2 procent, zien we deze maand een meer afgetekende daling met 1,1 procent bij”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Werkzoekende 50-plussers zijn nog altijd goed voor 28,4 procent van het totale aantal werkzoekenden. Kenmerkend voor de 50-plussers zijn het hoge aandeel laaggeschoolden, langdurig werkzoekenden en arbeidsgehandicapten.

De jeugdwerkloosheid lag in juni 13,1 procent lager dan een jaar eerder, het aantal werklozen tussen 25 en 50 jaar daalde met bijna 10 procent.

Vlaanderen telt 45.493 allochtone werkzoekenden. Op jaarbasis betekent dit een daling met 2 procent. Ook bij de arbeidsgehandicapten tekent er zich een sterke daling af (-15 procent).

De groep langdurig werkzoekenden (langer dan 2 jaar werkloos) daarentegen groeit met 2,4 procent. De groep die minder dan één jaar en één tot twee jaar werkzoekend is, krimpt met respectievelijk 9,9 en 16,8 procent.

Bron: De Tijd

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.