Aantal ziektedagen werknemers stijgt jaar na jaar

ArbeidsmarktArbeidsongevallenArbeidsrechtAttitudeFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatiePreventie
Dit blijkt uit gegevens van het RIZIV. Het totale aantal vergoede ziektedagen is ondertussen op vijf jaar tijd gestegen van 22,9 miljoen naar 29,4 miljoen. Dat is het equivalent van 134.000 personen die een volledig jaar vergoed worden, verondersteld dat iemand gemiddeld 220 dagen per jaar werkt.

De cijfers wegen ook door in de rekeningen van het RIZIV. Zo steeg de ziekteverzekering van 825 miljoen euro in 2005 naar 1,2 miljard euro in 2009.

De stijging van het aantal vergoede ziektedagen is geen louter Belgisch fenomeen. De tendens wordt in veel geïndustrialiseerde landen opgemerkt. Mogelijke verklaringen zijn toenemende werkdruk en de crisis.

Bron: Het Nieuwsblad

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.