Aantrekkende arbeidsmarkt: de grootste uitdaging voor HR in 2016

Dit artikel is exclusief voor leden

Na enkele mindere economische jaren, herleeft de economie. Dat is duidelijk merkbaar op de arbeidsmarkt: werknemers die door de jobonzekerheid de voorbije jaren bij dezelfde werkgever bleven, zetten nu massaal de stap naar een nieuwe werkgever. De juiste kandidaat selecteren én deze weten te binden aan de organisatie, zijn dan ook dé uitdagingen voor HR in 2016. Dat blijkt uit de ‘Global Salary Survey 2016’ van het rekruterings- en selectiekantoor Robert Walters.

De vraag naar talentvolle professionals stijgt, waardoor deze werknemers slechts kort op de markt zullen zijn. Ze krijgen sneller contracten aangeboden en hebben vaker dan voorheen meerdere opties. Je moet er niet alleen een ‘snel en foutloos’ recruitmentproces op nahouden, maar ook ‘unieke manieren vinden om de organisatie aan kandidaten te verkopen’, zo tipt het jaarlijkse onderzoek.

Wil jij degene zijn die het toptalent binnenhaalt? Zet dan zwaarder in op opleiding en ontwikkeling, de werk-privébalans en flexibiliteit. Daarmee kun je talent binnenhalen én houden. Het is ook goed om alvast enkele nieuwe collega’s te werven. Als gevolg van de beweging op de arbeidsmarkt, zal de vraag naar HR-professionals die het recruitmentproces kunnen versterken, de komende jaren aanzienlijk stijgen.

Bron: Robert Walters (robertwalters.be) en P&Oactueel (penoactueel.nl)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.