AB InBev voert testcase in Jupille

Volgende mededeling laat niets aan duidelijkheid te wensen over: “Het Belgische management van AB InBev zal alle mogelijke scenario’s bekijken, maar als er geen alternatieve brouwvolumes kunnen worden gevonden voor Jupille, zou dit een geleidelijke inkrimping van het personeelsbestand tot gevolg kunnen hebben, gelijklopend met de vermindering van de volumes. Dit zou leiden tot maximum 29 ontslagen en de niet-verlenging van 58 tijdelijke contracten in de brouwerij van Jupille, op een totaal van 760. Indien geen oplossing kan worden gevonden, heeft AB InBev een bedrijfs-cao die de getroffen arbeiders met een vast contract een extra vergoeding van 36 maanden garandeert, bovenop hun wettelijke ontslagvergoeding.

(…) De brouwerij van Jupille heeft nog altijd veel potentieel. Helaas, gezien de steeds dringendere noodzaak om een continue bevoorrading te verzekeren in alle omstandigheden, wegen meerdere werkonderbrekingen van de lokale brouwerij in Jupille zwaar door in een analyse. AB InBev Belgium gelooft dat de brouwerij van Jupille een belangrijke speler zal blijven in het Europese brouwerijnetwerk zolang ze haar betrouwbaarheid als bevoorradingspartner kan versterken en verbeteren.
De brouwerij van Stella Artois in Leuven zal Stella Artois blijven brouwen voor de Europese en andere internationale markten.”

Meteen werd het sociaal overleg opgestart, in de hoop “dat dit overleg in een constructief klimaat kan worden voortgezet en dat dit moment een nieuwe start kan betekenen voor de brouwerij van Jupille.” Voorlopig heerst er stilte, maar dit wordt in ieder geval een boeiende case in het sociaal overleg.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.