ABVV wil alternatieve financiering sociale zekerheid

Vakbonden
In het memorandum dat het ABVV zal voorleggen aan de volgende regering staat de werkgelegenheid centraal. Voorzitster Mia De Vits hekelde in haar toelichting het verhaal als zou loonlastenverlaging automatisch leiden tot meer werkgelegenheid. In ruil voor verdere loonlastenverlaging eist het ABVV een engagement van de werkgevers voor de creatie van jobs. Volgens de bond moet meer worden geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Verder reikt de socialistische vakbond denksporen aan om de sociale zekerheid betaalbaar te houden. In de eerste plaats wil het ABVV belastinginkomsten op Belgische spaargelden in het buitenland overhevelen naar de sociale zekerheid. Daarnaast wil de bond op alle inkomens een ‘bijdrage voor alternatieve financiering’ (BAF) heffen. Die moet de huidige sociale zekerheids- en solidariteitsbijdragen vervangen. Alleen lonen en sociale uitkeringen lager dan 22.500 euro bruto per jaar worden vrijgesteld. Wel zou de BAF op jaarbasis beperkt worden tot maximaal 350 euro.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.