Acerta, Attentia en Securex fuseren hun kinderbijslagfondsen

De drie anticiperen daarmee op het dubbele feit dat de gezinnen binnenkort zelf hun kinderbijslagfonds zullen kunnen kiezen en op de vraag van de overheid naar minder kinderbijslagfondsen.

Zelf fonds kiezen

Nu is het de werkgever die een kinderbijslagfonds kiest, maar binnenkort kan ieder gezin zelf kiezen. Door te fusioneren, willen de drie instellingen zich profileren “als een professionele dienstverlener voor het uitbetalen van de kinderbijslag.”

Door de fusie hopen de drie kinderbijslagfondsen ook kosten te kunnen besparen en efficiënter te werken. De nieuwe naam voor de gefuseerde kinderbijslagfondsen is nog niet bekend.

Minder kinderbijslagfondsen

De drie fondsen spelen met hun fusie ook in op de vraag van de overheid naar minder kinderbijslagfondsen. Nu zijn er in België nog 13 fondsen.

Bron: Deredactie.be


HR Stafmedewerker

DE SINGEL

Diensthoofd HR

Wingene

HR Business Partner Volvo Trucks

Volvo Group Belgium

Coördinator HR Service Center

UZ Brussel

Recruiter

Leefmilieu Brussel

Senior Recruiter

Zorgbedrijf Antwerpen

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.