Acht op duizend bedrijven keren winstpremie uit in 2019

Sinds 1 januari 2018 beschikken werkgevers over de mogelijkheid om hun werknemers een premie toe te kennen op basis van de gemaakte winst, de winstpremie. In de eerste negen maanden van 2019, is de winstpremie reeds door twee keer zoveel werkgevers toegekend als in het eerste jaar: 8 op de 1000 werkgevers kozen ervoor om hun werknemers op die manier extra te belonen. Dat blijkt uit een analyse van de loongegevens bij meer dan 30.000 werkgevers in België door HR-dienstenbedrijf Acerta.

Vooral kleine ondernemingen met minder dan 20 werknemers (77 procent) kiezen voor de winstpremie. Middelgrote ondernemingen tekenen voor 19 procent van de toekenners en grote ondernemingen voor 4 procent ervan.

Het gemiddelde bedrag van de winstpremies uitgekeerd in 2019 is 1585 euro per werknemer. Dat bedrag is ongeveer gelijkaardig aan wat in 2018 werd toegekend.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.