ACOD dient stakingsaanzegging van onbepaalde duur in

Met de aanzegging wil de ACOD de druk op de regering houden om het beleid aan te passen inzake het openbaar ambt en de autonome overheidsbedrijven. Het gaat dan om maatregelen inzake het pensioen en het niet vervangen van ambtenaren die met pensioen gaan.

Details over mogelijke acties worden er niet gegeven, maar de aanzegging dekt alle mogelijk acties van de leden. De ACOD is een onderdeel van het ABVV waar het overheidspersoneel is aangesloten. Daaronder vallen niet alleen ambtenaren, maar ook het onderwijs en de spoorwegen. Daarmee is het één van de gewichtigste centrales in het land.

Het indienen van deze stakingsaanzegging betekent nog niet dat er uiteindelijk ook nieuwe acties zullen volgen. Het is een noodzakelijke stap om nog verdere acties binnen de openbare sector te voeren. Bij de openbare diensten is het immers de afspraak dat stakingen op voorhand worden aangekondigd.

De stakingsaanzegging zou ingaan vanaf 16 december (de dag na de geplande nationale actiedag) en geldt voor onbepaalde duur.

Ook ACV-voorzitter Marc Leemans waarschuwt de regering dat de acties zullen blijven duren tot de regering luistert naar de stem van de vakbonden.

Bron: De Morgen/De Standaard/De Tijd/De Redactie

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.