Actief well-being-beleid als wapen in de ‘oorlog om talent’

Meer dan ooit moeten bedrijven het talent dat ze in huis hebben, koesteren. Met de juiste gemotiveerde medewerkers zullen bedrijven in de toekomst het verschil kunnen maken. Dit betekent dat bedrijven zullen moeten investeren in hun menselijk kapitaal om ervoor te zorgen dat ze hun medewerkers kunnen houden en kunnen blijven motiveren.

“Bedrijven moeten voor hun welzijnsbeleid kunnen rekenen op een team van professionele partners die garant staan voor een kwalitatieve dienstverlening”, benadrukt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon. “We hebben binnen de federatie een platform opgericht voor leden die zich specialiseren in well-being. Dit platform moet bedrijven de juiste richting wijzen en moet een baken zijn voor organisaties die willen investeren in well-being en op zoek zijn naar de juiste partner. Maar via dit platform willen we ook de hand reiken naar de overheden. De leden van Federgon hebben in de loop van de jaren een grote expertise verworven en zijn dan ook uitstekend geplaatst om oplossingen te bieden voor diverse maatschappelijke uitdagingen.”

“We zetten in op twee fronten”, geeft Herwig Muyldermans aan. “Cruciaal is een focus op preventie. We denken hierbij aan bewustwordingsinitiatieven, maar ook aan concrete preventieve actieplannen. Re-integratie is zeker even belangrijk. Het is van het grootste belang dat personen opnieuw een zinvolle invulling kunnen geven aan hun leven. Ook werkgevers kunnen hierbij een actieve rol spelen.”

“Door te investeren in well-being, kunnen bedrijfsstructuur en individu geharmoniseerd worden. Zo worden stresshaarden weggenomen. Dat leidt tot een grotere jobtevredenheid en een betere gezondheid en welbevinden van de werknemer”, besluit Herwig Muyldermans.

Bron: Federgong (federgon.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.