Actieplan om toekomstige krapte op de arbeidsmarkt op te vangen

De VDAB schuift in een actieplan drie maatregelen naar voren: een versterkte screening en doorverwijzing naar trajecten en opleidingen van de VDAB, meer een beroep doen op de markt voor opleidingen en inzetten op meer mobiele opleidingen.

1. Snellere screening en doorverwijzing

De VDAB zal inzetten op extra capaciteit om de competenties van werkzoekenden sneller in kaart te brengen, zodat ze versneld toegeleid kunnen worden naar het gepaste activerings- of opleidingsinstrument.

2. Meer opleidingen uitbesteden

De VDAB wil ook sneller en meer flexibel opleidingen kunnen aanbieden als daar nood aan is. Werkzoekenden moeten zo snel mogelijk klaargestoomd kunnen worden voor de arbeidsmarkt. Om snel capaciteit aan te spreken en een flexibel aanbod te creëren, zal nog meer samengewerkt worden met private partners.

3. Mobiele opleidingen

Om maximaal resultaten te boeken, wil de VDAB ook nog meer vanuit de klant gaan denken. Daarom zal extra worden ingezet op mobiele opleidingen in de buurt van werkzoekenden én openstaande vacatures. Wie met succes een opleiding volgt, kan zo meteen aan de slag.

De VDAB zal het actieplan in de komende weken verder in detail uitwerken en dan voorleggen aan de raad van bestuur. VDAB-topman Fons Leroy: “De economische conjunctuur is een opportuniteit voor VDAB om zoveel mogelijk werkzoekenden naar de arbeidsmarkt toe te leiden. Om dat te realiseren, zullen we op korte tijd samen met publieke en private partners inzetten op voldoende capaciteit, zodat we sneller werkzoekenden kunnen inschatten en aan de noden van de werkgevers kunnen tegemoetkomen.”

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters

 

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.