Activeringsbeleid werkt

ArbeidsmarktArbeidsrechtInstroomLoopbaanOverlegorganen
Het activeringsbeleid van werklozen werd vanaf juli 2004 geleidelijk ingevoerd. Volgens de onderzoekers is het positieve effect van deze maatregel het grootst in Vlaanderen.

Acht maanden nadat de werkloze een eerste verwittiging heeft gekregen, is 45 procent van de Vlaamse werklozen aan het werk. Zonder het systeem van opvolging zou dat slechts 35 procent zijn geweest. Of een verschil van 10 procentpunt.

In Wallonië en Brussel gaat het om respectievelijk 6 en 5 procentpunt. Opvolging lijkt dus vooral effectief op plaatsen waar er voldoende openstaande vacatures zijn.

Het effect is zelfs al zichtbaar nog voor dat de betrokkenen gesanctioneerd worden. “Werklozen anticiperen op de controle en verhogen hun zoekinspanningen”, verklaren de onderzoekers.

De wetenschappers benadrukken dat de opvolging slechts op individueel niveau bijdraagt tot de tewerkstelling van werklozen. De macro-economische impact is beperkt.

Tot slot bevelen de onderzoekers aan om de procedure sneller te starten. Het eerste evaluatiegesprek moet na een kortere werkloosheidsduur plaatsvinden, om de werkloze sneller bewust te maken van zijn verplichtingen.

Het onderzoek werd van midden 2004 tot eind 2006 uitgevoerd bij 25- tot 29-jarige werklozen.

Bron: De Morgen

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.