Adecco Foundation focust op laaggeschoolde jongeren

InterimJongeren
De vzw Adecco Foundation richt zich in de eerste plaats tot laaggeschoolde jongeren van 18 tot 25 jaar. Een paar honderd van deze jongeren zal een opleidingsmodule rond positieve werkattitudes worden aangeboden. Voor de jongeren die uit deze opleiding komen zal Adecco actief op zoek gaan naar een baan. In een later stadium zullen ook andere doelgroepen, zoals de mindervaliden, bijzondere aandacht krijgen. Zegt gedelegeerd bestuurder Mark De Smedt van Adecco Benelux: “We hebben de afgelopen jaren via het invoeginterimproject al heel wat mensen kunnen integreren in de arbeidsmarkt. Met Adecco Foundation willen we de nog moeilijkere doelgroepen aan bod laten komen.” Het invoeginterimproject werd destijds opgezet in samenwerking met het ministerie van Maatschappelijke Integratie en Sociale Economie. Personen zonder inkomen die afhankelijk zijn van het leefloon krijgen via Adecco gedurende 24 maand een voltijdse arbeidsovereenkomst. Twee jaar later heeft Adecco bijna 200 leefloners een plaats op de arbeidsmarkt aangereikt. Ongeveer 57% van die groep heeft na twee jaar vast werk gevonden. Naar aanleiding van de oprichting van de nieuwe vzw liet CEO Jerôme Caille optekenen dat hij vindt dat de Belgische overheid veel jobkansen laat liggen door interimwerk bij de overheid tegen te houden. Volgens hem moet de overheid de deeltijdse arbeid bevorderen. Caille: “Zo’n 60% van alle arbeidscontracten van onbepaalde duur vloeit voort uit wat eerst een contract als uitzendkracht was. In de eerste plaats moet de regering er dus voor zorgen dat uitzendarbeid niet langer verboden is in bepaalde domeinen zoals de overheidsdiensten. De regering moet de boodschap uitdragen dat uitzendarbeid en flexibiliteit geen vijanden zijn van vast werk, zoals de vakbonden wel eens laten uitschijnen.”

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.