Administratieve assistenten ervaren hogere werklast en meer stress door crisis

40ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieExtra-legale voordelenFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoonLoopbaan
Dat blijkt uit een enquête bij 300 administratieve assistenten door Office Team naar aanleiding van Secretaressedag donderdag 18 april. Meer dan drie vierde (78 procent) van de administratieve assistenten heeft zijn dagelijkse activiteiten zien veranderen sinds het begin van de crisis.

Zo krijgen ze steeds meer projecten die ook sneller moeten opgevolgd worden. Een vierde zegt dat ze zich flexibeler moeten opstellen. Een derde ervaart dan ook een zwaardere werkdruk en meer stress.

Administratieve assistenten maken zich vooral zorgen om de balans tussen werk- en privéleven (58 procent), werkzekerheid (46 procent) en hun verloningspakket (40 procent).

47 procent zegt dat de crisis een invloed heeft op hun verloningspakket. Zo zag 16 procent zijn bonus verdwijnen. Daarnaast wordt er ook bezuinigd op extra vrije tijd en vakantiedagen, alsook op trainingprogramma’s.

Desondanks blijft de jobtevredenheid groot: meer dan 55 procent is nu meer tevreden in zijn job dan voor de crisis. Al zegt toch een derde dat ze nu minder tevreden zijn.

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

IT-recruiter

Projinit

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.