Fair en transparant loonbeleid

Fair en transparant: dat zijn de sleutelwoorden voor het loonbeleid van de toekomst. De coronacrisis doet werknemers teruggrijpen naar de basisbehoeften, en moet werkgevers aansporen om ook op vlak van verloning stappen te zetten. Een bijdrage van Annelies Baelus, Director Open Opleidingen Acerta Consult.

Krachtig, positief leiderschap

Herinnert u zich die fameuze presentatie van de toenmalige regering Wilmès? Men wilde leiderschap tonen, duidelijkheid brengen en twijfels wegnemen, maar deed eigenlijk exact het tegenovergestelde. Het maakt duidelijk dat goed leiderschap in tijden van crisis op de voorgrond treedt, schrijft Sam Baro, oprichter en CEO van Planet Group.

Duurzame inzetbaarheid: Laat ruimte voor beweging

Onderzoek wijst op een contradictorische houding bij werknemers in België. Terwijl ze zich aan de ene kant wel bewust zijn dat ze zelf inspanningen zullen moeten leveren om inzetbaar te blijven, nemen ze tegelijk ook minder acties. Werkgevers kunnen hun medewerkers stimuleren, en zorgen voor ruimte en psychologische veiligheid. Een bijdrage van Tom Vlieghe, Director Acerta Consult.

Op zoek naar meer rechtvaardigheid op het werk

Het gevoel dat men op het werk rechtvaardig is, dat leidinggevenden billijk zijn en het systeem eerlijk is voor iedereen: het is cruciaal, vandaag meer dan ooit. Organisaties hebben zelf heel wat hefbomen in handen die een dergelijk gevoel van rechtvaardigheid kunnen opkrikken.

Hoe corona uw team sterker kan maken

Een omgeving creëren waar de medewerker zich – fysiek en mentaal – veilig voelt is altijd al erg belangrijk geweest. Deze gezondheidscrisis zet het thema vandaag met nog veel meer nadruk op de voorgrond en biedt teams kansen om te bouwen aan een psychologisch veilige werkomgeving. Dat zegt Sofie Lameire, senior consultant psychosociaal welzijn bij Securex.

Alles wat u moet weten over outplacement

Als ondernemer is de kans groot dat u ooit met een situatie geconfronteerd wordt waarbij u afscheid moet nemen van een medewerker. Dat is uiteraard geen eenvoudig moment, en naast het emotionele aspect zijn er vaak ook vragen omtrent uw verplichtingen tegenover de ontslagen werknemer. Kathy Rosseel, verantwoordelijke van de afdeling Career Management bij Daoust, geeft tekst en uitleg.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen