< Terug naar overzicht

Bestaat HR nog over 5 jaar? JA, sterke positie zelf afdwingen


“De taak die we onszelf moeten stellen, is niet om ons veilig te voelen, maar om onzekerheid te kunnen verdragen.” (Erich Fromm) 

Zolang er mensen aan het werk zijn, zal er begeleiding nodig zijn. In de toekomst zullen de economische activiteiten wel met minder werknemers worden uitgevoerd. Denk maar aan de toenemende automatisering, de terugval van de industrie, het ontstaan van andere professionele vormen van samenwerken dan de klassieke arbeidsovereenkomst en de voortschrijdende outsourcing van HR-activiteiten met weinig toegevoegde waarde (payroll, administratie). Die trends zullen tot een transformatie leiden van de HR-functie en -rollen.

Toch zal de HR-functie zelf niet verdwijnen. Er komt dan misschien wel geen algemene ‘oorlog om talent’, maar de structurele mismatch op de arbeidsmarkt zal een aantal slagvelden openen. Het aantrekken en behouden van talent blijft cruciaal voor elke organisatie die wil overleven, groeien en innoveren. De HR-functie zal transformaties ondergaan, maar niet verdwijnen.

De redenering dat HR een overbodige afdeling zou zijn, is niet nieuw. Al geruime tijd stelt een lobby van managers de activiteiten van HR in vraag (zie o.a. W. Skinner, 1981, ‘Big Hats, No Cattle’ en K. Hammonds, 2005, ‘Why We Hate HR’). Toch heeft HR in de meeste grotere bedrijven zijn positie weten te behouden. Meer zelfs, ook in een aantal kmo’s ziet men steeds meer het belang in van een beleid dat rekening houdt met het welzijn en de tevredenheid van de werknemers. Men is zich bewust van de positieve effecten op de business. Daarin speelt HR een niet te onderschatten rol.

Waarom zou HR trouwens verdwijnen en bijvoorbeeld IT, Facilities of Marketing niet? In die disciplines is outsourcing of overname door de lijn op zijn minst even gemakkelijk. HR dient dan wel komaf te maken met zijn calimerosyndroom en te evolueren naar een volwassen businesspartner die op basis van legitieme ‘big data’ en evidence-based materiaal spontaan de aandacht trekt van het management bij belangrijke beleidsbeslissingen. Die positie moeten we in de eerste plaats zelf verdienen en afdwingen.

 


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen