< Terug naar overzicht

Heart Centered Leadership: Shift!

Het Universum heeft als model ‘samenwerking’ en geeft het leven alle kansen om zich waar dan ook te ontvouwen en open te bloeien. Mocht dat niet zo zijn, dan zou het zichzelf vernietigen en daar is in onze moderne wetenschappelijke inzichten en modellen geen enkel bewijs van… (bron: The Unified Field, Nassim Haramein).

Het wordt tijd dat wij, als maatschappij, het model dat N. Haramein beschrijft, overnemen. We moeten ons inzetten om het leven duurzaam te laten bloeien. Daarbij lijkt het dat de bestaande socio-economische en ecologische systemen grondig moeten transformeren, net als het gedachtegoed van velen. Allen maken wij immers deel uit van dit geheel en we zijn allemaal betrokken in deze Shift! in bewustzijn, de Shift! van ‘Ik’ naar ‘Wij’, van individualiteit naar solidariteit, verbondenheid, samenwerking. Samen zorgen die voor een hoger niveau van welzijn, betrokkenheid, gezondheid.

Deze shift veronderstelt dat we in eerste instantie de verbinding maken met onszelf. Met de huidige technologische en digitale mogelijkheden spenderen we het meest van onze tijd in ons hoofd, waarbij we al te vaak vergeten dat dat hoofd – onze ratio, ons intellect – in verbinding staat met de twee andere, maar even belangrijke neurologische centra in ons lichaam: het hart en de buik. De overbelasting van het hoofd leidt tot overload, ziekte en uitval. We branden haast letterlijk op en trekken onze omgeving mee in onze val.

Dorothée Willems (Coaching The Shift): 
“In onze organisaties gaat de shift erover dat we de mens achter de functie laten zien, dat we niet alleen aandacht hebben voor taken en doelstellingen, maar ook voor de hechte relaties met alle stakeholders.”

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           


De tijd om de levensnoodzakelijke shift te maken, is nu. We bouwen met zijn allen aan een nieuwe manier van samen leven, samen werken en samen zijn, en dat vraagt om nieuwe waarden als creativiteit, innovatie, inspiratie, transparantie, vertrouwen en respect voor het leven in alle dimensies. Wij shiften naar een nieuwe identiteit, en vooral: naar een hoger bewustzijn over wie we werkelijk zijn als mens, waar we toe in staat zijn, naar eigenaarschap opnemen voor onszelf en voor wat we creëren.

Individu en organisatie

Op individueel vlak betekent dit dat we opnieuw ons hart inbrengen in datgene wat wij ondernemen. Het gaat erover om met bezieling te creëren, waarde te creëren voor de systemen waarvan wij zelf deel uitmaken, de beste versie van jezelf neerzetten doorheen deze contexten om zo ten dienste te staan van het geheel.

Wat betekent dat in een bedrijfscontext? In onze organisaties gaat de shift erover dat we de mens achter de functie laten zien, dat we niet alleen aandacht hebben voor taken en doelstellingen, maar ook voor de hechte relaties met alle stakeholders. Het gaat erom vertrouwen te creëren door transparant te communiceren, door mensen met elkaar te verbinden, hen te ondersteunen en vanuit eensgezindheid te handelen, ook en vooral wanneer we verschillende meningen hebben.

Het Heart Centered Leadershipprogramma richt zich tot iedereen die zich verder wil ontpoppen tot bezielde leider, leiders die kunnen innovatief denken, buiten de gekende systemen en modellen om en inzicht hebben in systemen en dynamieken. Zij hebben een holistische visie en voelen zich verbonden met het grotere geheel, handelen vanuit het hoger belang en koesteren een visie op langere termijn. Deze leiders beschikken over feedback en feedforward competenties, zijn besluitvaardig en vertonen daadkracht om te handelen op korte termijn, maar werken net zo goed vanuit de collectieve intelligentie en geloven in het veld van mogelijkheden.  Heart Centered Leaders realiseren mee deze nodige shift en maken het verschil door moedig, openhartig en transparant te zijn. 

De auteur, Dorothée Willems, is founding partner en ICF Certified Coach MCC bij Coaching The Shift. Zij schreef deze bijdrage als lid van de adviesraad van HR Square.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen