< Terug naar overzicht

HR moet de kar trekken


Flexibiliteit is als rode-bietensap. Iedereen weet dat het gezond is, maar weinigen lusten het. Werkgevers zijn vaak van mening dat flexibele werkkrachten minder betrokken zijn en verafschuwen de gedachte aan een huurlingenleger. Vakbonden zien in de tijdelijkheid van de overeenkomsten een vorm van tweede-keuswerk. Leidinggevenden opteren vooral voor vaste werknemers vanuit hun geloof in de correlatie tussen enerzijds ervaring en efficiëntie, en anderzijds het aantal jaren tewerkstelling in dezelfde functie of bij dezelfde werkgever. En werknemers zoeken vandaag in een job vooral zekerheid en stabiliteit.

Nochtans is flexibiliteit ongemeen belangrijk in de hedendaagse economie. Ondernemingen die kunnen inspelen op de onregelmatige en onvoorspelbare polsslag van de conjunctuur, hebben zonder meer een competitieve troef in handen. Wendbaarheid of ‘business agility’ is geen loos begrip meer in de hedendaagse netwerkeconomie. De economische activiteiten worden steeds meer bepaald door in de tijd snel evoluerende orders, projecten of diensten, veelal op maat van de klant. Werknemers die zich flexibel opstellen en hun niet-bedrijfsspecifieke kennis en expertise weten op peil te houden, ervaren bovendien een grotere externe inzetbaarheid en meer kansen op duurzame tewerkstelling. 

Kunnen bewegen met de loonkosten 

Maar hoe bepaal je een flexibele schil in een organisatie en hoe groot of klein mag die dan wel zijn? Kortom, wie maakt daar al dan niet deel van uit? Waarschijnlijk verschilt dit van bedrijf tot bedrijf op basis van de strategie, de sector, het marktaanbod, seizoenseffecten en dies meer, gekoppeld aan een aantal interne criteria (hoe snel kan de job aangeleerd worden, de duur van de nood aan flexibele instroom, de aard van de job). In deze oefening lijkt HR ons de aangewezen partij om de kar te trekken.

Wat het belang van het beheer van de cashpositie van een bedrijf betekent op het vlak van finance, is het kunnen bewegen met de loonkosten (en die is in ons land niet onbelangrijk) in functie van de economische golfslag voor HR. Hoog tijd dus om objectief en onbevooroordeeld te durven nadenken over de voor- en nadelen van flexibiliteit in uw organisatie!


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen