< Terug naar overzicht

Is COVID-19 de perfecte storm voor Workforce Management?

Een nieuwe aanpak op het vlak van Workforce Management dringt zich op. De fundamentele evoluties die aan de basis liggen, zijn al een tijdje aan de gang. Net zoals op vele andere domeinen, zorgt deze coronacrisis voor een stevige versnelling in dat proces, schrijft Luc Bossaert van Adessa, dat sedert 2020 volledig deel uitmaakt van de SD Worx Group.

In onze bedrijven zijn er vier evoluties al een tijd bezig.

  • Ten eerste is er de digitalisering die nu ook HR ingrijpend verandert.
  • Tegelijk is er, zeker op de krappe arbeidsmarkt, ook nood aan een betere employee experience.
  • Het operationeel model evolueert, met een belangrijker wordende groep van flexibele medewerkers, maar ook telewerk dat normaal wordt, en steeds meer samenwerking over klassieke grenzen heen.
  • En ten vierde is er de toenemende nood aan operationele wendbaarheid om te kunnen blijven antwoorden op vragen, wensen en noden van klanten.

De coronacrisis zet deze evoluties op scherp, waardoor er een perfect storm ontstaat die Workforce Management voorgoed zal veranderen.

Luc Bossaert (Adessa):
“De storm die ontstaat, krijgt door de COVID-19-crisis een extra boost waardoor op korte termijn er een nieuw normaal voor Workforce Management ontstaat.” © GF

Digitalisering in HR

Onderzoek van SD Worx wijst uit dat in twee derde van de bedrijven het gevoel leeft dat HR en de HR-praktijk niet langer op maat van de bedrijfsnoden zijn. HR, zo is de indruk, verloopt erg manueel en ouderwets, en kan niet snel genoeg een oplossing bieden. HR maakt onvoldoende gebruik van data om mee de business vooruit te stuwen.
Bovendien zien we nog te vaak dat men processen niet herdenkt in functie van de digitale mogelijkheden, maar dat hetzelfde proces hernomen wordt, van papier naar digitaal. Dat is een gemiste kans.

Employee experience

Op die manier komt het dat men de processen onvoldoende diep gaat analyseren wanneer die naar de cloud verhuizen. Op zijn beurt leidt dat ertoe dat de gebruikers niet de ervaring krijgen die ze verwachten. We hebben het dan over de zogenaamde ‘zondag-maandag-klif’: terwijl we zondag nog alles regelen via onze smartphone – van vliegtuigtickets tot het avondmaal voor het gezin – dwingen de bedrijfsprocessen ons op maandag als het ware terug in de tijd.

Operationeel model

De contingent workforce – de groep flexibele medewerkers die niet tot het eigen personeelsbestand behoren – neemt steeds meer toe in ondernemingen. Tegelijk zien we dat de nieuwe generaties op de arbeidsmarkt het gewoon zijn om over grenzen heen samen te werken.
Bovendien ontstaan er vandaag nieuwe technologieën die andere samenwerkingsvormen mogelijk maken. Die zorgen er nu voor dat de flexeconomie die er al was verder kan uitbreiden.

Wendbaarheid

Om efficiënter op de vraag van klanten te kunnen antwoorden, is het belangrijk om de workforce waarover men beschikt optimaal in te zetten. Wie 100 werknemers heeft en 50 winkels, zet niet lukraak twee medewerkers per winkel, maar maakt een personeelsplanning in functie van de dag, het tijdstip, de locatie, maar evengoed historische gegevens met betrekking tot koopgedrag. Dit is voor elke sector anders, maar het komt neer op fundamenteel bedrijfseconomisch ‘gezond verstand’: het optimaal afstemmen van het aanbod van medewerkers en skills op de vraag ernaar door de klant.

COVID-19 als perfect storm?

Deze vier trends komen vandaag samen en versterken elkaar. De storm die hier ontstaat, krijgt door de COVID-19-crisis een extra boost waardoor op korte termijn er een nieuw normaal voor Workforce Management ontstaat. Snelle digitale processen zetten de employee experience centraal, en nieuwe samenwerkingsvormen en op data gebaseerde planning zorgen voor het optimaal inzetten van mensen en middelen.

Het einde van COVID-19 is in zicht, maar de stilte na de storm zal anders zijn dan de stilte voor de storm.

De auteur, Luc Bossaert, is Chief Strategy Officer bij Adessa (an SD Worx company). Hij schreef deze bijdrage als lid van de adviesraad van HR Square.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen