< Terug naar overzicht

Opleiding: Van consumptie naar verdieping

Het lijkt wel of we met zijn allen een onverzadigbare honger hebben naar méér weten, méér kennen, méér en méér… Maar wat met de ‘verdiepingsslag’ om tot integratie te komen van wat we mentaal hebben geleerd?

Wij krijgen wel vaker mensen over de vloer die eerst gaan shoppen en vergelijken en voor wie het lastig is om een goede startdatum te vinden. Wat er dan gebeurt? Uiteindelijk beslissen zij om te starten omdat ze ‘er reeds lang over nagedacht hebben’ en dan snel willen inschrijven. Ze verwachten bovendien van zichzelf al snel de nieuw opgedane inzichten, kennis, proefrondes in de praktijk om te kunnen zetten, het liefst meteen in de moeilijkste contexten (lees: waar men al een tijdje tegenaan loopt).
Hoe realistisch is dit? Hoe realistisch is het om te verwachten dat nieuwe opgedane kennis binnen de week omgezet is naar ‘automatisch’ gedrag?

Van hoofd-kennis naar hart-wetenschap

Hoezeer gunt men zich de tijd en nodige aandacht voor zijn leertraject? Hoeveel tijd krijgen mensen voor hun ontwikkelingsweg? De weg van ontwikkeling bestaat vaak uit bochtjes en haarspeldbochten, met stroken waar soms niet mag ingehaald worden en dan weer andere stroken waar men wel voorbij kan ‘racen’.

Dorothée Willems
“Wat mensen vaak vergeten, is dat we onszelf wel degelijk dienen te trainen, liefst zo vaak mogelijk, om de ‘hoofd-kennis’ om te zetten naar ‘hart-wetenschap’. Dat dit hard labeur kan zijn.”
© GF

We zien helaas te vaak dat het bedrijf en/of de deelnemer zelf verwachten dat men snel veel onder de knie zal hebben om zo binnen de kortste tijd volledig operationeel te zijn. Daarbij onderschat men het effect van de deelnemer die zichzelf veel druk oplegt om te slagen binnen deze tijdsspanne, wat het échte leren, het dieper begrijpen en integreren, ondermijnt. Wat mensen vaak vergeten, is dat we onszelf wel degelijk dienen te trainen, liefst zo vaak mogelijk, om de ‘hoofd-kennis’ om te zetten naar ‘hart-wetenschap’. Dat dit hard labeur kan zijn: gelukkig niet de hele tijd, maar wél als het even moeilijk wordt. Dan is het gezond om te denken in termen van opleidingstraject eerder dan in een training of online cursus hier of daar.

Elk artikel dat iets of wat gestoeld is op de kennis van de neurowetenschappen, wijst er ons op dat wij ten eerste een ongelimiteerd potentieel hebben om te leren en ten tweede op elk tijdsstip in ons leven dingen kunnen bijleren. Dit echter op voorwaarde dat men veel en veel traint, test, herhaalt, stretcht… – altijd opnieuw.

Leren is een proces

Wat gebeurt er precies in ons brein als wij iets nieuws leren? Telkens wij iets nieuws leren, maken wij in onze hersenen nieuwe verbindingen tussen neuronen. Daardoor wordt het netwerk van verbindingen steeds complexer, met ook steeds meer mogelijkheden. Echter, die nieuwe connecties dienen wel steeds keer op keer ‘afgevuurd’ te worden om solide verbindingen te maken. Liefst van al is daar een beloning aan gekoppeld, bijvoorbeeld feedback, zodat een shot dopamine en serotonine vrijkomt.

Enkele toonaangevende bedrijven laten medewerkers die net aan boord zijn de tijd om te ontdekken, te leren, te integreren en te kennen, en dat voor een bepaald deel van de ‘billable time’. Dit is een prachtig initiatief dat de druk een deel wegneemt om snel iets bij te leren. In een tijdperk van blijvend leren biedt deze regeling veel betere kansen tot verdieping en integratie van de opgedane kennis.

Medewerkers die kunnen starten vanuit een bewust keuze, een heldere intentie en een realistisch doel voor ogen, maken alvast een goede start. Nog beter als men zelfbewust keuzes maakt en zeker wanneer de opleiding kadert binnen een carrièreplan en/of persoonlijk ontwikkelingsplan. Op basis hiervan kan men de juiste selectie maken voor iemand, waarbij ‘juist’ slaat op wat bij iemand zijn talenten aansluit en waar zijn passie ligt om er bezield mee aan de slag te gaan. Daarbij is zelfkennis bij de deelnemer belangrijk.

De auteur, Dorothée Willems, is founding partner en ICF Certified Coach MCC bij Coaching The Shift. Zij schreef deze bijdrage als lid van de adviesraad van HR Square.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen