< Terug naar overzicht

Over kennen, kunnen, willen en… mogen


Het grote verschil tussen certificatie van producten en certificatie van mensen is motivatie. Het gaat niet alleen om kennen en kunnen, maar vooral ook om willen (zie http://www.securex.be/nl/detail-pagina/Whitepaper-Een-nieuwe-kijk-op-motivatie-Benchmark-Belgi-2009/). Het behalen van een diploma zegt dus vaak niet zoveel over de motivatie. Anderzijds biedt een diploma wel de garantie dat iemand de noodzakelijke kennis heeft verworven, een relevant startbewijs. Studies kunnen ook vroegtijdig afgebroken worden om persoonlijke redenen of schoolmoeheid. Dit wil niet zeggen dat zo iemand geen talent heeft. In onze samenleving (en wetgeving!) wordt nog veel te sterk aan diploma-fetisjisme gedaan. Praktijkmensen weten dat een diploma niet garant staat voor doorzettingsvermogen, sociale vaardigheden en samenwerken, laat staan voor ambitie of talent.

Luk De Wulf, auteur van ‘Ik kies voor mijn talent’ (Lannoo, 2009), stelt dat het bij ‘luiheid’ vooral gaat om mensen die de context nog niet gevonden hebben om hun talent te tonen. Die context is superbelangrijk. En mochten we als bedrijven in staat zijn (of bereid zijn) de context aan te passen aan de werknemer of sollicitant (‘I-deals’), zouden we al een stuk verder staan in het activeren van kansengroepen of het langer aan de slag houden van werknemers. Wie ingezet wordt op talent, wil langer werken (zie http://www.human-interest.be/nl/op-passie-en-talent-staat-geen-vervaldatum).

Ambitie is beter

Talent kunnen we best herkennen door het een tijdlang in een context te brengen, bijvoorbeeld in een development center. Een stage of proefperiode zijn ideaal als iemand goed begeleid wordt door een leidinggevende die zich opstelt als een coach, die fouten aanvaardt als deel van een leerproces én die ook succes herkent en mensen wijst op wat ze goed en graag doen. De Nederlandse professor Lidewy van der Sluis wees daarop in ‘Talent is goed, ambitie is beter’.
Anderzijds bestaan er initiatieven om een diploma uit reiken aan werknemers die op basis van ervaring, aangevuld met een aantal opleidingen het bewijs leveren van kennis, kunde en talent. Belangrijk is dan het officieel herkennen van talent en het schenken van een gevoel van eigenwaarde.

< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen