AE en McDonald’s Belgium Best Workplaces 2013

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCommunicatieCompetentiemanagementExtra-legale voordelenFlexibiliteitKennismanagementLeiderschap en CoachingLoonLoopbaan
Winnaar bij de bedrijven met minder dan 500 medewerkers is AE. Dit bedrijf uit het Leuvense, dat ondernemingen ondersteunt om hun business en IT beter op één lijn te krijgen, stond vorig jaar nog op nummer 3 en stoot dit jaar SAS Institute van de troon.

SAS Institute moet dit jaar 1 plaats inleveren en staat nu op nummer 2. Een nieuwkomer op nummer 3 is Thuiszorg Vleminckveld, een dienst voor gezinszorg en bejaardenhulp in de Antwerpse regio. De grootste verliezer is Microsoft, dat vorig jaar nog in de top 3 stond, maar nu op nummer 4 terug te vinden is.

De eerste plaats in de categorie van bedrijven met meer dan 500 medewerkers is voor McDonald’s Belgium, dat in vergelijking met vorig jaar een sprong van 4 naar 1 maakt. Daardoor moet Torfs, de winnaar van vorig jaar, een plaats inleveren. Zij staan in 2013 op nummer 2. Op de derde plaats vinden we Accent Jobs for People terug, dat ook 1 plaats terugvalt in vergelijking met 2012.

Met hun titel ‘Best Workplace 2013 in België’ zijn AE en McDonald’s Belgium blijvend een voorbeeld op vlak van een mensgericht en kwalitatief personeelsbeleid.

Special Awards zijn er voor Mars Belgium (Award voor Inspiring Leadership), Carglass (Award voor Giving Back) en KBC Global Services (Award voor New World of Work, een nieuwe award voor de organisatie die zich de afgelopen twaalf maanden verdienstelijk ingezet heeft om de NWOW-principes van slim werken verder te verspreiden.).

Het onderzoek bij werknemers van Belgische bedrijven wordt jaarlijks uitgevoerd door het Great Place to Work® Institute Belgium, samen met het HRM Centre van Vlerick Business School als academische partner. Het initiatief maakt deel uit van Great Place to Work®, een organisatie die actief is in 45 landen op alle 6 continenten en die tot doel heeft om een professionele en wereldwijde standaard voor een kwaliteitsvol personeelsbeleid te definiëren.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.