Afname van de uitzendactiviteit in maart

Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,40% in het arbeiderssegment en met 0,76% in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand maart van vorig jaar liet de uitzendsector een stijging met 5,81% optekenen (tegenover +6,23% in februari 2018). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 5,42% in het arbeiderssegment en een toename met 6,36% in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 117,0 punten in maart 2018 tegenover 117,7 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De uitzendactiviteit kent een lichte daling op maandbasis in maart 2018. De jaarlijkse groei blijft echter positief. Met deze positieve cijfers sluit de uitzendsector andermaal een sterk kwartaal af. De uitzendactiviteit blijft op hoog niveau.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.