Afname van de uitzendactiviteit in oktober (wel groei op jaarbasis)

Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,27 procent in het arbeiderssegment en met 1,09 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand oktober van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging met 2,56 procent optekenen (tegenover +6,78 procent in september 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 3,51 procent in het arbeiderssegment en een toename met 1,20 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 272,8 punten in oktober 2017 tegenover 274,5 punten in september. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Op maandelijkse basis stellen we dus een lichte daling van de uitzendactiviteit vast in oktober 2017. De jaarlijkse groei blijf echter positief en dit voor zowel het bedienden- als het arbeiderssegment. De groei neemt echter af. “Gezien de voorspellingen inzake BBP en tewerkstelling blijven we optimistisch voor de komende periode”, klinkt het bij Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.