AG voorziet opleidingstraject voor mensen zonder hoger diploma

interne opleiding AG
ArbeidsmarktOpleiding

AG lanceert AG College: een opleidingsprogramma dat mensen zonder diploma in zes maanden klaarstoomt voor een job als dossierbeheerder verzekeringen. Kandidaten worden vanaf de eerste dag opleiding betaald. Wie het traject succesvol afrond, wordt beloond met een contract van onbepaalde duur.

Ook de financiële sector voelt de war for talent. AG rekruteert jaarlijks om en bij de 360 nieuwe medewerkers. Ongeveer de helft van die vacatures gaat over dossierbeheerders. Zij stellen verzekeringscontracten op voor klanten en beheren dossiers. Maar de hoge rekruteringsnoden en de kleine uitstroom vanuit het hoger onderwijs, noopt de verzekeringsmaatschappij tot creatieve oplossingen.

Technische trainingen en soft skills

In dat licht ontstond AG College: een opleidings- en coachingstraject voor kandidaten die door omstandigheden geen diploma hoger onderwijs behaalden, maar wel over de juiste kwaliteiten beschikken om de functie van dossierbeheerder te vervullen. Dit traject duurt zes maanden. “Het kan de basis vormen voor een mooie carrière en groeitraject binnen het bedrijf, geheel in de lijn met de ambitie van AG om een ‘Great Place to Grow for All’ te zijn”, klinkt het bij AG.

Een 20-tal kandidaten kunnen zich inschrijven voor de interne opleiding, die ook vergoed wordt. Op het menu staat een kennismaking met het bedrijf, technische trainingen over de verzekeringen en producten, en het aanschroeven van soft skills zoals klantgerichtheid en stressbestendigheid.

Na drie maanden volgt een eerste evaluatiemoment, en na zes maanden is er de finale evaluatie. Wie het traject succesvol aflegt krijgt een contract van onbepaalde duur als dossierbeheerder voor autoverzekeringen of gezondheidspolissen. “In de zomer wordt ook het project zelf geëvalueerd, om te kijken welk potentieel het biedt voor de toekomst. AG zou het principe immers ook kunnen toepassen voor andere rekruteringsnoden.”

In HR Square 215, het tijdschrift dat uitkomt begin maart, leest u een uitgebreid artikel over hoe AG interne rekrutering aanpakt. Nieuwsgierig naar dat artikel maar nog geen abonnee? Klik hier.

LEES MEER OP HRSQUARE.BE

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.